Acapellan synkronointi FL Studiolla

Back to luomisen tuska O

Terve! Eli yritän tehdä remixiä ja saada acapellan sopimaan biisiin. Se itseasiassa on oikeassa BPM:ssä jo, mutta ei siltikään tunnu sopivan. BPM mixmeisteria käytettyä ja varmunvuoksia vielä tappia fl studiolla tempon vahvistamiseksi. Mitään pieniä neuvoja?

Tsekkaa, että sample alkaa aivan alusta ja alussa ei ole tyhjää. Attack nollille!
Säädä Timestrecthin arvoja samplerista, Pro Default -algoritmi antaa mielestäni parhaan lopputuloksen.
Tarvittaessa kokeile samplerin finepitchiä.
Vokaalit on yleensä helpoin ajottaa pelkän kikin ollessa soololla, tai vaikkapa metronomiin.

samplen pitää olla wav-muodossa. mp3:sta on jostain syystä täysin mahdotonta saada syncciin ainakaan yhtään varhaisemmissa fl:n versioissa.

Pysyykse laulu varmasti biitissä? Joskus kikkailin kans jonkun acapellan kanssa ja siinä ainakin selkeesti ei laulaja pysyny metronomin kanssa tahdissa ihan 1:1. Joutu aika paljon muokkaamaan wavia että sen sai biittiin.

samplerin instrument ja ampin säädöistä sopivax tai sit sekkarissa veivi osiolla pätkitellen.

Kun bpm on varmasti kohdallaan, mutta laulu laukkaa silti laulajan rytminvaihtelun takia, niin pilko se laukkaavissa kohdissa osiin. FL:ssä onnistuu kätevimmin niin, että laittaa koko lauluraidan audio clipiksi ja suoraan aikajanalle (playlist). Aikajanalla sit vaan slaissailee menemään sillä veitsityökalulla.

Ääniaallon kuvasta näkee aika helposti mistä kohtaa nuotti alkaa, ja jos se on pahastikin ohi tahdin alusta (tahdit näkyy aikajanalla pystyviivoina), ni laulunuotin siirto lähemmäksi tahdin alkua auttanee asiaa. Jos siirtäminen aiheuttaa päällekäisyyksiä lauluraidassa, niin leikkele nekin pois. Jos se puolestaan aiheuttaa tyhjiä reikiä lauluraitaan, niin sillä ei todennäköisesti ole väliä (ei kappaletta kuunnellessa luultavasti huomaa, ainakaan jos biisissä on paljon tavaraa ja laulu ei ole poikkeuksellisen dominoivaksi miksattu).

Tässä esimerkiksi video, missä samaa on tehty kitararaidalle (oli vähän teknisiä ongelmia skebaa nauhoittaessa, öhöm). Linkki.

[pieni](Tossa nyt voi kuulostaa vähän tönköltä jos tarkasti kuuntelee ja katsoo samaan aikaan, mutta se taas johtuu siitä että piti soheltaa kiireessä.)[/pieni]

Ableton tai Melodyne

Kiitos nopeista vastauksista! Muutama vaihtoehdoista on kokeiltu ja kova urakka tulee jos pitää slaissailla, tuota melodyneä pitää kokeilla myös.

O