teknistä apua tarvitaan..

Back to luomisen tuska O

Eli ongelma on seuraava oon saanu just tietokoneen ja atk taidot aika olemattomat.
kysymys kuuluukin mitä lisälaitteita tarvitsen jos haluun esim tehdä miksauksen levareilla ja siirtää sen koneelle ja sielt esim plattarin miksaukset osioon?
tarviinko jonkun teevee kortin +minkälaisen piuhan tartten jos haluun saada konee myös tv/videotykkiin liitettyä?
kiitos jo etukäteen..

Quote by Japa
Eli ongelma on seuraava oon saanu just tietokoneen ja atk taidot aika olemattomat. kysymys kuuluukin mitä lisälaitteita tarvitsen jos haluun esim tehdä miksauksen levareilla ja siirtää sen koneelle ja sielt esim plattarin miksaukset osioon? tarviinko jonkun teevee kortin +minkälaisen piuhan tartten jos haluun saada konee myös tv/videotykkiin liitettyä? kiitos jo etukäteen..

Yksinkertaisimmillaan :

Tarvit tietokoneeseen äänikortin - suurimmassa osassa on joku äänikortti jo valmiinakin - jossa on analoginen audio inputti (stereo). Sit kytket sun DJ-vehkeet siihen äänikorttiin ihan samallai kuin esimerkiks kasettidekkiin tai minidisciin, eli output-piuha kiinni äänikortin inputtiin.

Sitten tarvitset jonkin yksinkertaisen softan joka pystyy äänittämään äänikortin inputista tulevan signaalin audiodataksi kovalevylle.

Lisäksi vielä softa joka pystyy konvertoimaan audiofileen mp3-muotoon, serveritilaa jostain päin internettiä jonne voit laittaa miksauksesi muitten ladattavaksi, sekä internet -yhteyden.

Et kertonut tarkemmin mikä kone sulla on käytössä, mutta tarvittavat softat löytyy ilmaiseksi (freeware) sekä Macille että PC:lle.

edit lisäys : En tiedä miten tuo videotykki liittyy kohdallasi miksauksen tekoon, mutta se (tai TV-kortti) ei ole millään muotoa tarpeellinen tässä yhteydessä.

Quote by Japa

tarviinko jonkun teevee kortin +minkälaisen piuhan tartten jos haluun saada konee myös tv/videotykkiin liitettyä?


suurimmassa osassa uusista koneista
on kyllä mukana näytönohjain, josta
saa kiskottua piuhat noihin edellämainittuihin.

tietenkin jos satuit hankkimaan jonkun
tosi kämäisen valmispaketin, ei välttämättä
näytönohjainta ole lainkaan (taisiis emolevyyn
integroituna on.)

kattele koneen mukana tulleita manuskoja,
varsinkin sen näytönohjaimen.

oot tainnu tähän mennessä jo keksiä ratkaisun, mutta uudemmissa video tykeissä ainakin on samanlainen liitin mikä menee tietokoneen näyttöön, eli integroinnit ei vissiin haittaa. vanhoissa tv:eissä ei ainakaan oo paikkaa sille joholle, ja uusista en tiiä.

O