Polkupyörät

Back to yleinen keskustelu O

Harrastusvälineenä on jäykkäperänen Wheelerin 6900zx, enempi tollanen xc-peli. RS:n Duke SL 2003 keulana, Hayesin mekaaniset levyjarrut ja LXää/deorea.
Metsässä tulee ajeltua, eli mitä kurjempaa sitä parempaa. :)

Töissä ajan täysjäykällä GT:n Agressorilla.

Hitto mikä amistopikki!

Noei :001: Itse olen panostanut mukavuuteen pyöräilyssä. Pyöränä on Tunturin Sunset Boulevard. Sellanen "rantapyörä" kaarevalla rungolla, pehmeällä penkillä, sileillä renkailla ja jalkajarrulla.

Vaikka nykyään onkin mukavempi ajaa auringonlaskuun autolla, on se ihanaa aika ajoin myös pyörällä :)

Quote by greenie

Hitto mikä amistopikki!


Kyllä mä sanoisin että tuo "Autot" topic on enemmän amis-luokkaa. Fillari on kuitenkin ihan asiallinen kuntoilu/harrastus väline. Ja mielestäni ainakin osassa pyöristä on sanottava että niissä on enemmän munaa kuin autoissa... Saati sitten amiksissa...

Kyllä mielestäni toi Vaikka nykyään onkin mukavempi ajaa auringonlaskuun autolla kommentti kuullostaa enemmän amis tyyliseltä, 18-v, juuri kortin saaneen pojun kommentilta ;)

Aiemmin lähiössä asustellessa ja kun ikääkin oli alle ajokortti-iän, niin tuli pyöräiltyä aikasen paljon. Oli helkamaa, tunturia, Cresenttiä jne.

Mikään niistä ei kuitenkaan voita aitoa hollantilaista könkeliä. Sellaisella on vaan hyvä ajaa :011: vaikka ne näyttäiskin ihan junkieilta...

Toivottavasti kiinalainen kaverini ei saanu myytyä pyörääni ja pääsen taas polkasee sillä kun menee sinne :D



Tässä mun Sanni, eli Santa Cruz Super 8..Valitettavasti pohjeluun murtumisen takia päässy polkemaan. Nyt alettu taas opettelemaan yhdessä asentoja.

->Daniel

Minkeslaista osaa tulossa? Joku 10cm '00 marsu qr20, 24" bmf + Hookwormit korkee tanko, bmx-saddle yms..Namnam..Pitää :)

Keba-> Tosiaankin, tuosta Lelusta se isompi runko-koko olis tulossa. PlanetX:ltä jäykkä keula. Niin, kyllä jäykkä sen olla pitää... Huoltovapaa ;) Planetin kehät (LMF) &navat. Nokia Gazzalodi-gummit. Järeät, tiedän. Aluksi ainakin haluan nappulat alle, mutta katsellaan jos vaikka nuo koukkumadot jossakinvaiheessa tulis tilalle.
FCF Cromo BMX-kammet, Blackspire:n eturatas... Sinkulan kokoan, joten taakse SS-adapterilla ratas.
Sinkula siksi että vähemmän hajoavia osia, huoltovapaa ja aina oikea välitys :D Välitys tulee ainakin alkuun olemaan 18/39. Katsotaan jos muutostarve iskee...
Jarruiksi deoret mekaaniset levyt. Siksi että ne ovat mitä ovat, en kaipaa supertehokkaita jarruja.
Stemmi tulee Planet X:ltä kuten myöskin tanko ja satula...
Ohjainlaakeriksi "sika"


Soi sun Super8 on aika hyvän näköinen paketti. Omallatavallaan aika möhkö mun makuun, mutta takuulla toimiva... Olenkin tainnut sen nähdä tuolla Fillari-lehden keskustelussa tms.
Free/DH laitokselta toi vaikuttais. Mitäs sillä ajelet?

BTW: noita kuvia voi kyllä mielellään laittaa tänne. Itsekin kyllä semmoisen tänne laitan heti kun saan pyörän kasatuksi.

Keba: oho, aika kaunis yksilö
Ite ajoin nuorena enemmänki metsiä läpi, nykyään on aika hiljasta ajan kanssa.. lähinnä menee enemmän pieniin fiilistely reissuihin

Oma ressukkani


Enään ei oo tullu hirveesti pyöräiltyä. Enemmänki tulee käytettyä autoa ja rullaluistimia. Pitäis varmaan mennä fiilistelee taas joku päivä :)

Tyypeillä on sitten kunnon brassailupyörät.. Ite luotan sellaseen hieman armeijatyyliseen viritykseen nimeltä Helkama Oiva.
Varusteina paksut kumit, jotta pääsee vähän heikommillakin teillä (täällä landella niitä riittää), huisat kolme vaihdetta ja vahva runko (tällä massalla heikommat sortuu alle). Bonuksena rumpujarru etupyörässä, sekä erityisen vankka tarakka.
Pääsee melkeen kaikkialle, jos löytyy reisistä vääntöä. Sai muistaakseni hyvät pisteet TM:n maastopyörävertailun mustana hevosena.

edit: ei ollu omaa kuvaa, joten käytetään tätä Helkaman tarjoamaa..

:001: Maastopyöräilytestin mustahevonen :001:
Musta tuo ainakin on ja tietynlainen sotaratsu... Mutta mastopyörä?

Kyllä tuollaisella oikeeti ajelee mieluummin kuin näillä 400e täystjousto-pirkkamarket-super-hyper-mega-maastopyörillä.

Quote by ioni

Tyypeillä on sitten kunnon brassailupyörät.. Ite luotan sellaseen hieman armeijatyyliseen viritykseen nimeltä Helkama Oiva.


Uu beibe! Mistä noita saa ja mitä about maksaa?

Mulla on yhdeksän vuotta vanha Nishiki Blazer, naisten malli. Aika perusmaasturi kadulle ja pieniin pöheikköihin. Kilometreissä sillä on ajettu varmasti useampi kerta Suomi Hangosta Utsjoelle ja takaisin, osia on uusittu jonkin verran, kumia paikkailtu noin triljoona kertaa ynnä muuta mukavaa, mutta edelleenkin päivittäisessä käytössä rullaa melko mukavasti (ja näyttää vielä vuosikymmenenkin jälkeen aika makeelta ;) ).

Kotipuolessa (siis toisaalla kuin Helsingissä) mulla on 70-luvun alun Kombi-merkkinen pyörä, semmonen vanhan Jopon tyylinen. Parempaa kuntopyörää saa hakea, siinä kun ei ole vaihteita ja muutama vuosikymmen on _hieman_ jäykistänyt polkemista... Mutta hehkeämpää kesäpyörää ei toista ole!

Alkukuusta ostin tommosen Trek 7200 FX -hybridin. Meno tuntuu aika kivalta verrattuna vanhaan puolihalpaan kaupunkimaastopyörään.

Voisko joku kertoa, mikä on noiden nousukahvojen funktio? Se ei oo mulle oikein koskaan selvinnyt, ja mietin että kannattaiskohan tohon semmoiset asentaa.

Nousukahvat... Noh, jos katsoo tarpeelliseksi ja tykkää että saa ajoasentoa muutettua niin silloin noille saattaa löytyä käyttöä. Mun kokemusten perusteella toi "nousukahva" nimitys on kyllä jostakin ****** keksitty :D Mäkiä ylös noustessa ei niistä kahvoista kyllä erkkikään pitele kii.

Onhan ne jonkun mielestä aikas kivan näköiset, sopii varmaankin tollaseen halpis-pirkkamarket-maasturiin mutta tossa sun trek:issä todennäköisesti turhat. Joku tykkää, joku ei.

Mun mielestä ne oli enemmänkin jonkinmoinen muoti-ilmiö fillareissa tossa jonkin aikaa sitten. Nyt niitä ei enää juurikaan näe samassa mittakaavassa mitä aikaisemmin...

Kiitoksia tiedosta, enpä sitten taida tollasia hankkia. Itse ensin luulin, että niitä käytettäisiin juuri ylämäissä, mutta joskus näin kun joku piti niistä kiinni ihan tasaisella ajaessaan, niin aloin ajattelemaan.

Seuraako joku muuten tota yhtä pyöräilykisaa, joka nyt sattuu olemaan juuri käynnissä? Armstrong tietysti voittaa taas, mutta kuka on kakkonen? Vinokourov vaikuttaa yllättävän hyvältä, samoin Mayo varmaan toimii myös pyreneillä, mutta molempien aika-ajokyky nähdään huomenna. Ullrich on edelleen vähän kysymysmerkki kilpailutaukonsa takia, mutta kohtahan sekin nähdään, mihin loppujen lopuksi pystyy.

Quote by Esa

[oiva]
Uu beibe! Mistä noita saa ja mitä about maksaa?

Helkama

425-610e.

Rubio: en oikeasti seuraa... Jotenkin toi maantieajelu ei oo mun juttu ja noi kisat on melko mielenkiinnottomia... Onhan tuo Ranskan ympäriajo tietenkin suht legendaarinen kilpailu siinä missä joku Wimbledonin tennisturnaus. Mutta, ei se vaan oikeen sytytä. Koosteita olen parikertaa katsonut mutta ei oo minkäännäköistä hajua tän hetken tilanteesta...

Noista ylämäkikahvoista... Kannattaa kuitenkin kokeilla niitä. Kuten sanoin, toiset tykkää. Onhan se tietenkin pieni muutos ajoasentoon, mutta... Kyllähän niitä varmaan ylämäessäkin käyttää voi ihan hyvinkin, mutta mulle no on jotenkin vieraat. Enemmälti tasaisella maastolla niitä käyttäisin ajoasennon muuttamiseen, mutta kun en aja kovinkaan pitkiä lenkkejä, saati sitten pelkästään katua pitkin...
Jos jollakulla sun tutuista on fillarissa kiinne noi kahvat niin kokeile ihmeessä!

Kyllä tässä nyt on sen verran polttava kuume saada tota "lelua" tänne... On se vaan niin hyvä ja herkullisen näköinen runko... Tietenkin, toi "raw" on se ainut ja oikea väritys. Noh, ens viikon aikana pitäis olla koossa... :006: Ennen sitä tulee kyllä kuolattua esim näitä namusia... Pari tyylikästä Toy:ta alkuun ja perään pornostara...

Mulla on aina ollu tsygät sellasii vuori- tai jokamaaston pyöriä. Semmosia rämiä ostellu ja fiksannu aina yhden toimivan. No niitten kunnosta kertoo se, että kun tuli tarve päästä eroon ylimääräisestä roinasta, jätin tsygäni pubin eteen lukitsematta. Siellä se oli kuukauden, ennen ku joku nosti sen roikkumaan satulastaan räystäästä. Nostin sen roskalavalle.

Vuosi sitten mulla oli vielä sellanen naistenpyörä jossa ei tarvinnu kilikelloa. Sellanen räminä kuulu jo polkiessa. Jarrut ei oikee toiminu ja ... itse asiassa mä en tiedä mihin se joutu. :confused:

Ei o paljo tarvinnu pelätä varkaita.

Quote by Daniel Braun



Kyllä mä sanoisin että tuo "Autot" topic on enemmän amis-luokkaa. Fillari on kuitenkin ihan asiallinen kuntoilu/harrastus väline. Ja mielestäni ainakin osassa pyöristä on sanottava että niissä on enemmän munaa kuin autoissa... Saati sitten amiksissa...

Kyllä mielestäni toi Vaikka nykyään onkin mukavempi ajaa auringonlaskuun autolla kommentti kuullostaa enemmän amis tyyliseltä, 18-v, juuri kortin saaneen pojun kommentilta ;)


Ensimmäinen lause oli juuri tuolta "Autot" topikista, joka sai mut hykertelemään. Kyse oli sarkasmista, kuten tuosta nauravasta pallosta saattoi arvata. Viimeinen lause oli tahallaan myös "amikselta" kuulostava.

Ei taida tulla Mikosta koomikkoa :(

Itselläni on viisi vuotta vanha Cannondale M600 -maastopyörä, jolla tulee ajeltua lähinnä hyötyliikuntamielessä ympäri Helsinkiä jä lähikuntia, yleensä jotain 20-70 kilometrin lenkkejä kavereiden kanssa. Näillä reissuilla tulee kätevästi lähiseutu tutuksi. On aina mukavaa katsella kartasta jotain sopivannäköisiä teitä ja paikkoja, joihin sitten voi suunnata katsomaan mitä löytyy.

Oikeaa maastoajoa ei juurikaan tule tehtyä, renkaatkin vaihdoin jo vuosia sitten karkeakuvioisista paremmin katukäyttöön sopiviin. Maastopyörää en silti halua vaihtaa muunlaiseen, koska tukeva runko ja paksut renkaat ovat paikallaan, kun vastaan tulee kuitenkin aina joku vähän kuoppaisempi oikopolku.

Tuossa varmistui se, että saan alleni uuden fillarin todennäköisesti ens viikolla... Upean ihana, namunen Le Toy III :006: :006: runko tulee mulle sunnuntaina kotio, keula&kiekot + kaikki muu todennäköisesti ens viikolla. Kokoon saan sen varmaankin sitten vasta tuossa loppuviikosta.
24" kiekoilla se tulee olemaan suht pienen kokoinen. Mutta, olenhan minäkin pieni...

Joten ajattelin kysellä täältä, kuinka moni poljeskelee pyörää harrastukseksi taikka vain kulkuvälineenä? Ajeletteko dirtillä, kaupungissa kikkaillen, kadulla kaposilla renkailla kippurasarvisella, metsäpolkuja tahkoten vai aivottomasti DH-rataa pitkin?

Millaisia pyöriä teiltä löytyy? Mummopyörä, maasturi...?

O