Uusi analogisyna

Back to luomisen tuska O

Saksalaiset jaksavat kehitellä analogisia monosynia... MFB:n uusi "Synth II" näyttää ja kuulostaa aika mielenkiintoiselta. Pitääpä varmaan laittaa se tilaukseen. VCO-laitteita ei ole ikinä liikaa... :) Onkos kellään muuten kokemusta vanhemmista "Synth I" tai "Synth Lite" -malleista??

Tuosta uutuudesta löytyy tietoa ainakin täältä:
http://www.unease.se/mfb-synth2test.htm
http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/MFB-SYNTH_II/MFB-SYNTH_II/mfb-synth_ii.html

joo, aika hyvää soundia lähtee tosta demojen perusteella. Mitenkähän mamin taurus? Sekään ei ole hirveen kallis vehje...

Taurus on vähän halvempi (300 vs. 500) mutta aika paljon yksinkertaisempi syna: Ei yhtään LFO:ta, eikä juuri mitään modulointimahdollisuuksia, vain 2 oskilaattoria, yksikertaiset ADS-envelopet, filtterin keytrack puuttuu jne. Puhumattakaan mistään oskilaattorien synkkauksesta tai kehämodulaattorista, kohinageneraattorista, sekvensseristä tms. Muistejakin on aika rajoitetusti. Bassosynaksi se on varmasti loistava valinta, mutta muuhun se ei oikein kykene.

MFB Synth II vastaa toiminnoiltaan lähinnä Waldorfin Pulsea. Mutta siinä on potikat kaikille parametreille ja aidot VCO:t! :) Mä olen aina pitänyt Pulsen soundia vähän turhan steriilinä, tosin vähän aikaa sitten keksin laittaan Pulsen perään Bossin OD-3 analogisen särkijäpedaalin joka tuo soundiin mukavasti lisää eloa. :) Toi toimii hyvin minkä vaan synan kanssa, mutta Pulsen soundin se vie aivan uuteen ulottuvuuteen.

Jep, meinasinki sanoo, että muistutti aavistuksen joissain kohdissa demoja pulsen soundille toi. Ovathan specsit hieman samat. Pitäs kyllä hommata jotain analogia vielä pulsen lisäks. Sen mamin mb33 mk2:n melkein joutuu hommaamaan uusiks vielä. Jahas, mutta vois lukaista ton uuden futuremusicin, ku siinä oli jotain jutskaa rolandin varios:stä...

O