Uus softasyna: Moog Modular V

Back to luomisen tuska O

Arturia niminen firma julkasee 1. Maaliskuuta Moog Modular V nimisen softasyntikan, on kuulemma ihan virallinen ja "aito" Moog
:001:

saas nähä mitä tuleman pitää, toi mallintaa (tai ainaki yrittää) vanhoja Moogin analogisia modulaarisyntikoita.

Jos joku saa ton käsiin, ni kertokaas vähän et millanen kone on kyseessä? :002:

http://www.arturia.com/images/modular/bigmodular.jpg

tuossa kuva kyseisestä laitteesta. ja jossei tuon perusteella kiinnosta ladata demoa täältä niin johan on kumma ;)

Näyttää kohtuullisen paljon Nord Modularin ohjauspaneelilta, tosin jäykemmältä. Pitää kuitenkin varmaan tutustua, jos vaikka saundaisikin lähellekään yhtä hyvältä. ;)

Testailin demoa...

Soundaa kyllä pirun hyvältä! Filtterikin on hyvä, vaikka kyseessä on softasyna!! Tehonkulutus on tosin ainakin demossa aika suuri. Tämä täytyy silti hommata jossain vaiheessa... :p

Mitäs tollaselle oli arvioitu hinnaksi? Ei varmaankaan niin paljoa kuin clavian rautaversioilla :010:

Eiköhän tolla tule olemaan hintana n. 350 egee?! Ja mitä tulee clavian touhuihin, niin nehän ovat vain ylikalliita huoneen koristeita (vaikka ovatkin hyviä). ;)

Vaikka onkin metkan näkönen, ni käytön kannalta IMO aika hölmö viritelmä. Softa, joka mallintaa piuhoja ja plugeja myöten ikivanhaa ohjelmointitapaa?

Mut ehkä kaikki (me :) ) jotka tuskin ikinä hallinnoi oikeeta modulaarimoogia saa sitten jotn retrokiksejä tosta GUIsta.

Jos diggailee modulaarisynia ni muita VST-vaihtoehtoja on VAZ Modular ja Linplugin Delta III, jotka kummatkin tarjoaa hulppeesti joustavamman käyttöliittymän ja hyvää ellei erinomaista soundia, vaikka ei ookkaan Moogin nimellä hypetettyjä.

Ja Applied Acoustic Systemsin Tassmanillahan ("kokopäivänysvääjän Reaktor") voi rakentaa oman modulaarinsa just sellaseks kun haluaa.

Joo lähinnä mikä noissa softasyntsissä tuntuu älyttömältä, on että niihin on jostain ihmeen syystä mallinnettu nupit..

Se ei vaan istu hiiren käyttölogiikkaan millään :(

Muutoin kyllä mun puolesta saa graafisuutta olla, ja mitäs vikaa johtojen virtuaalisessa patchaamisessa on? :)

"Muutoin kyllä mun puolesta saa graafisuutta olla, ja mitäs vikaa johtojen virtuaalisessa patchaamisessa on? "


Jooei graafisuudessa oo mitn vikaa, kuhan se ei käy käytettävyyden edellä... kuten nyt ehkä tässä tapauksessa. Muhun ei vaan uppoo pikseliretroilu, ei millään pääse tollaseen vintagevireeseen ku kädessä on hiiri ja nenän edessä monitori.

Hmmm... tarkemmin ajatellen toi johdotus ei kyllä ehkä kuitenkaan oo niin typerää ku miltä se näyttää. Vaihtoehtonahan ois esim. joka modulissa alasvetovalikko, jossa ois tarjolla olevat inputit... noi piuhat näyttää kuvion salettiin selkeemmin, ja jos inputtien ja outputtien määrää ei oo rajattu ton raudan rajotusten mallinnuksen takia ni sehän voi olla käytössä ihan pop. ;) Joku yhdistettyjen modulien värikoodaus vois olla selkee, tai sitten ihan vaan graafinen esitys pikselipiuhan sijasta... edelleen, makuasioita.

Mulle tulee näistä "klassikkosarjan" VSTsynista aina sellanen olo et yritetään rahastaa vanhan raudan imagolla, sellasten musojen kukkarosta jotka ei halua/pysty sopeutumaan siihen tosiasiaan et tietokone on tietokone. VSTsynia kun on mun nähdäkseni kahta rotua, niitä jotka yrittää olla jotain mitä ne ei voi - kaikkine pakotettuine rajotuksineen. Ja sitten on niitä jotka hyväksyy kohtalonsa koodinpätkänä ja ottaa virtuaaliolemassolonsa suomista vapauksista kaiken irti.

Absynth ja RGC Audion Z3ta+ on noita jälkimmäisiä... ja Big Tickin Rhino näyttää kans lupaavalta esimerkiltä siitä mihin suuntaan softasynteesi on menossa.

Quote by pakana

Jooei graafisuudessa oo mitn vikaa, kuhan se ei käy käytettävyyden edellä... kuten nyt ehkä tässä tapauksessa. Muhun ei vaan uppoo pikseliretroilu, ei millään pääse tollaseen vintagevireeseen ku kädessä on hiiri ja nenän edessä monitori.


Hmm, kun nyt asian noin panit niin tottahan puhut.. Vähän kuin jois kaljaa muovituopista, ihan samaa shittii ku pullossakin, mut silti kaikki ei oikein ole kohdallaan.. :D

Sangen kupliva vertaus :D

...jos saan vielä jatkaa - mua sylettää et en ikinä pääse ite maistamaan miltä se maistuis pullosta, eihän tässä byygee ees varmuudella sanoo et onko se sit loppujen lopuks sitä samaa sheissee.

"Muovituopista nautittu" pysyy salettiin vireessä, ei hajoo vaikka kohtelisit kuinka kaltoin, vie vähän füüsista tilaa ja on huomattavasti halvempi & helpompi hankkia... mut ei välttämättä tosiaan maistu samalta.

"Aito pullotavara" ja MIDI tai modernimmat standardit ei oikein nabise yhessä, popsuu ja rahisee käytettäessä, merkkihuolto on ollu konkassa jo pitkään... mut se on puuta, rautaa ja virtaa... ja näyttäis vaan niiiiin hyvältä mun huoneen kunniapaikalla. :002:

Joka tapauksessa, oli ton muovipullotouhun kanssa miten vaan niin erinomaisen hyvältä näyttää softasynarintamalla.

O