Keksintö mitä ilman et voi elää?

Back to yleinen keskustelu O

Pitkällisen mietinnän jälkeen joudun vastaamaan: En tiedä.

Telkkua ei o tullu katottua aikoihin.
Kännykättäkin pärjää ihan hyvin, tosin muut ei tunnu pärjäävän ilman että saa mut kiinni tarvittaessa. Radiota tulee kuunneltua töissä, mutta hyvin pärjäs silloinkin ku se oli rikki.
Tietokone on ajantappo välineenä ehdoton huippu, mutta ei siltikään mikään must juttu.


Mutta vastaan tietokone, ilmankin voi elää mutta siitä luopuisen kaikkein epämieluiten.

Hmm.. viimeinen elektroninen laite josta haluaisin luopua olisi varmaankin teknari.

Tosin kyllä kai ilman sitäkin voisi elää jos olisi aivan pakko..hrhr.

(No ok, ehkäpä jääkaappi olisi se tylsin vastaus kuitenkin..)

Voin (ja toivon että voin) elää ilman mitään noista laitteista. Itseasiassa kaikki olisi varmasti paljon hauskempaa ilman noita vekottimia, mutta tietokone on kyllä silti noista kaikkein vaikein. Etenkin sen jälkeen kun siirtyi omenaleiriin :) Jos ei tarvisi tehdä töitä tietokoneella, niin sitten varmaan luopuisinkin mokomasta.

Kännykästä luopumista olen harkinnut jo pitkään. Meilit, klubituksen viestit, messengerit yms ovat täysin riittävä määrä kontaktointivälineitä, etenkin kun olen niin paljon koneen ääressä. Nykyään meinaa tulla huonolle tuulelle aina kun kuulee puhelimen äänen, joten se onkin melkein 24/7 äänettömällä ja värinättömällä. Pari kertaa päivässä onnistun kaivamaan sen taskusta just kun se soi ja 6-7 kertaa kymmenestä arvaan soittajankin.

Tuo jääkaappi on varmasti oikeasti tarpeellisin laite mitä kotoa löytyy.

Jääkaappi.
Menis elämä vaikeemmax ilman sitä.

Kyllä se on jääkaappi.

Täytyypä apinoida tuolla sähkölaitelinjalla, että ilman jääkaappia olisi kesällä aika hankala elellä. Kyllähän sitä kuivamuonaakin syö, mutta aika puisevaa se olis pidemmän päälle.

Ylipäätään on hankalaa nimetä juuri yhtä sellaista keksintöä, jota ilman ei voisi elää. Jokainen tärkeä keksintö on edesauttanut tai mahdollistanut seuraavan tekemisen, joten kun ketjua miettii riittävän kauas taaksepäin, tulee vastaan kieli, tuli yms. keksinnöt. Jos taas miettii elämää muutama sata vuotta sitten, niin kyllä ihmiset on tulleet toimeen ilman kaikkia moderneja vimpaimia ja silti hengissä säilyneet.

Kitara on sellanen mitä ei mistään hinnasta pystys pistään mihkään... *sydän*

Kyllä se menee tuonne lääketieteen puolelle.*sars*

Tietokone ftw.

Joku muu: transistori. Ilman sitä meillä ei edes olisi kännyköitä, kotitetokoneita, jne...

Ensin meinasin vastata kännykkä, mutta kyllä se on tietokone. Sillä voi soveltaa samoja toimintoja kuin puhelimella, lähettää viestejä ja jopa puhua jos välttämättä haluaa tuhlata rahansa kaiken maailman turhuuksiin.
Se on hyvin tärkeä keksintö musiikkiharrastuksenkin kannalta.

Voi voi.

Hiukkaskiihdytin

Lämmin ruoka. Tai selviäähän sitä aika monta päivää ilman..
Vastasin kyllä hiukkasenkiihdytys

[q]Syder, 27.11.2005 13:18:
ftw.
[/q]

Millä servulla pelaat?

[q]ceecee, 28.11.2005 15:45:
Millä servulla pelaat?
[/q]
Lagreaver, L60 teh tuaren worrior.

Vois kyl sanoo et kännykkä, tai jääkaappi.. mut ilman noita mitäänkin vois kyl pärjää, en nyt ainakaan siihen delais

No siis jos nyt ihan tältä seisomalta talosta vietäisiin noista kaikki pois paitsi yksi niin sanoisin kyllä että tietokone - sillä saa tehtyä olennaisimmat kommunikaatiot ja PALJON muuta (eli se trumppaa kännykän sen puolesta), ja me voidaan viedä kaikki kylmäsäilytystavarat äidin luo joka asuu 10 minsan päässä

Sit taas jos puhutaan ihan että koko yhteiskunta menettäisi nuo laitteet - paitsi yhden - niin sitten on hankalampi, mutta taitaisi se silti mennä tietokoneeseen. Jos Suomessa ei olisi yhtä ainoata jääkaappia niin sitten täällä olisi paljon enemmän kylmäkellareita yms. vastaavia, jotka sitten korvaisi vähän tuota puutetta. Tietokonetta taas on vaikea korvata millään ja se on valtavan monelle olennainen työkalu töihin ja opiskeluun, vapaa-ajasta puhumattakaan

[q]lauhde, 27.11.2005 10:23:
Hmm.. viimeinen elektroninen laite josta haluaisin luopua olisi varmaankin teknari.

[/q]

Voishan sillä kuunnella neulasta biisejä, ja katella sitä. Ei sillä oikeesti mitään siinä vaiheessa tekis.

Eli mikä nykyaikainen keksintö on sellainen jota ilman et voi kuvitella eläväsi, vaikka itse vastaankin kännykkä toivon että myös muita vastauksia löytyy.

O