Graafista suunnittelua

Back to visuaalien tekijät, esiintyjät ja muut nakit O

Terve,

Nimi on Lauri Ahonen ja olen 25-vuotias Helsinkiläinen luova suunnittelija. Taustaa on konemusiikin saralta sen verran, että aloin järjestämään tapahtumia jo 16-vuotiaana ja tulihan niitä levyjäkin soiteltua ympäri Suomea nimellä Saimaan Sälli. Järjestämistäni tapahtumista mainittakoon vaikka pääkaupunkiseudun bilehistoriaan jääneet The Garden of Eden ja Technetium.

Mainoksia olen vuosien saatossa tehnyt bileille melkoisen määrän. Nykyään aika tosin menee enemmän oman firman parissa, mutta flabojakin tulee vielä siinä sivussa tehtyä - erityisesti isommille tapahtumille. Töiden ohella opiskelen Helsingin kauppakorkeakoulussa Markkinointia ja koenkin osaamispohjani olevan paljon laajempi kuin pelkän graafisen suunnittelijan.

Musta ja mun duuneista on ollut juttua mm. Advanced Photoshop -lehdessä ja design blogeissä ympäri maailmaa. Kunniamainintoja ja palkintosijoja on tullut poimittua niin kotimaisista kuin kansainvälisistäkin kilpailuista, mutta voittoa ja varsinaista läpimurtoa on saanut vielä odotella. :)

Mun duuneja voi tsiigailla omalta saitilta tai kansainvälisestä portfolio-palvelusta Behancesta, joka on muuten auttanut mun matkaa maailmalle aivan mielettömästi (suosittelen kaikille suunnittelijoille).

> http://www.lauriahonen.fi
> http://www.behance.net/LauriA

Tsekkaa myös:

> http://www.linkedin.com/in/lauriahonen (LinkedIn Profiili)
> http://www.facebook.com/profile.php?id=530973288 (FB-Profiili)
> http://www.facebook.com/group.php?gid=16004851476 (FB-tukiryhmä)
> http://www.bolder.fi (Meidän yritys)


Lopuksi listasin nopeasti tahoja joille on tullut jotain joskus tehtyä näissä piireissä (saatoin unohtaa muutaman, joten pahoittelut jos et löydä itseäsi listalta):

Backlash, Clinic, Club Laserpoint, Devotion, Fiktio, Fury, Hopeland, Housenation, Illusions, Laserpoint (2006-2008), Neo, Pussy Club, Reiv, Renegade, Secret Garden, Planet of Love, Pluto.[code][/code]

Jee.

Push the button.

Todella vakuuttavaa jälkeä, peukkua ylös!

Jeah, jäbä osaa!*joo*

Respect.

maceita juttuja!

oikein hienoa jälkeä!
hullut ropsit!

Kiva idea tossa portfoliossa, että välissä tuleekin yllättäen tekijän esittely, kun pläräilee kuvia.

Hienoa. Mitä tähän voi oikein enää muuta sanoa. "Ne kaks pikseliä sen yhden perhosen alla oli 2% liian vaaleat."

Hienoja on täytyy myöntää.

Todella hienoja töitä. I <3 my Wacom (1) *sydän*

:O Ällistyttävän hienoja kuvia, ja tuo että välissä tulee esittely itsestä on mainio kikka. ;)
Esittelynkin jaksoi lukee mielellään, kun teksti vaikutti hyvältä.

Mad props!

Hyvää kamaa jäbältä taas / edelleen :)

loistavuutta.

parhautta.

megamahtavankuumottavanupeeta !

Heheh joo toi esittely tuli täysin ennalta-arvaamattomassa paikassa :) Upeaa jälkeä kyllä

on kyl nättiä.

Laitetaas nyt pikkuisen kevyttä kritiikkiä ettei mene ihan pelkäksi hehkutteluksi. =) Eli kokoinaisuutena vakuuttava pakkaus, mutta aina löytyy parantamisen varaa:

- Sulla on selvästi todella vahvasti hallussa tekstuurit ja ylipäänsä toi Photari/Painter/AfterEffects -osasto, mutta vektorit ja typografia ei ole mielestäni ihan samalla tasolla. Siis ei mitään ihan kauheeta paskaa suinkaan nekään, mutta kun sun vahvuus selvästi on tossa toisessa puolessa, niin korostaisin sitä noissa valmiissa duuneissa enemmän (ja/tai treenaisin lisää, suosittelen esim. Bringhurstin Elements of Typographic Styleä joka kotiin iltalukemiseksi).
- Portfolion rakenteesta vois myös todeta että toi esittely on kyllä ihan ihmeellisessä paikassa ja jotenkin vähän turhan selittelevän sävyinen. Itse laittaisin vain tiukasti bullet point -henkisesti CV:n olennaiset pointit ja sit hyvin lyhyt yleiskuvaus, ja se selkeästi erilliseen paikkaan varsinaisesta portfoliosta (nythän se on siellä alakulmassaKIN, mutta ottaisin sen pois tosta duunien luettelosta).

Kokonaisuutena kuitenkin tosiaan ehdottomasti mallikkaammasta päästä mitä tulee näihin "bileskenessä" vaikuttaviin suunnittelijoihin. Vielä kun vähän pitemmälle pääset tosta klassisesta "megabile"-estetiikasta ja saat ton vektori/typis-osaston hiottua kuntoon ni huh huh.

O