20 poppi reivi ja happy hc klassikkoa jotka jokaisen ysäri fanin tulisi kuunnella. DJ Meke & Raver71

Back to musiikki O

http://www.stclub.de/plakate/happyhardcore.jpg


"20 POPPI REIVI JA HAPPY HC KLASSIKKOA JOTKA JOKAISEN YSÄRI FANIN TULISI KUUNNELLA"


Minä (DJ Meke, ysäri eurodance ja reivi tiskijukka) sain idean ja päätin tehdä pienen listauksen mukavista biiseistä. Listaus hieman paisui ja pyysin mukaan vanhan kaverini ja ysärimusiikki gurun, Raver71:n (blogisti ja valokuvaaja). Luultavasti olet eri mieltä siitä mitä tästä listasta löytyy. Happy hc ja kaupallisia ”poppi reivi” biisejä on niin paljon että on todella vaikeata kasata kokoon vain 20 biisin lista. Ja tässäkin käymme käpi vain keskieuroopan tyyliä ja emme koske Britti happy hardcoreen.

01 Scooter - Hyper Hyper (Club Tools, 1994)

Ensimmäinen sinkku lohkaisu bändiltä jolla allekirjoittaneelle saivat myytyä saundinsa heti. Ensimmäinen ...And the beat goes on albumi tuli hankittua heti kun sen vaan käsiinsä sai. Siitä se Scooter fanitus alkoi. Vuonna 1995. Kavereiden autossa levy soi tiuhaan taannoin, syystäkin. Vanhempi Scooter on enemmän mieleen kuin tämä uudempi tuotanto.
- Raver71

02 RMB – Spring (Low Spirit, 1996)

Ensimmäinen kosketus RMB tuotantoon oli This world is yours albumin pahvikuori versio. Itseasiassa tilasin RMB sinkkua mutta sain sinkun hinnalla albumin. Olin tyytyväinen asiakas. Spring on toinen suosikki sinkkujulkaisuista. Toinen on varmaan jokaisen ysäri fanin tuntema Redemption. Itse olen tykännyt RMBn tuotannosta.
- Raver71

03 Marusha - Over The Rainbow (Low spirit, 1994)

Marusha. Suuri fanitukseni kohde kaukaa 90-luvun keskivaiheilta lähtien. Ensi kosketus oli raveland albumi. Marusha julkaisi monta todella hyvää sinkkua joista muutama hyvä esimerkki. Deep, ravechannel, it takes me away. Ehkä Over the rainbow oli marushan tunnetuin hitti. Monessa paikassa nähnyt kirjoitettuna väärin. Somewhere over the rainbow joka ei ole biisin nimi.
- Raver71

04 Dune - Million Miles From Home (Orbit, 1996)

Suomessakin pariin kertaan vierailleen Dunen (Rantarock 1996 ja Flashack presents: Dune 2014)
viimeinen singlejulkaisu Expedicion (1996) albumilta. Vaikkakaan Verenan laulama Million Miles From Home biisi ei olekkaan Dunen myydyimpiä kappaleita niin on se todellinen hitti ja mielestäni tunnetumpi ja suositumpi kuin esimerkiksi Rainbow To The Stars biisi (joka kuitenkin nousi isommille sijoille suomen listoilla). Million Miles From Home on myös kaupallisemman kuuloisempi soundeiltaan ja sisältää enemmän lauluosuuksia kuin Can´t Stop Raving tai Hardcore Vibes hitit.
- Meke

05 Blümchen - Herz An Herz (Control, 1995)

Iloista happy hardcorea. Teki myös alussa englannin kielistä projektia myös rinnalla. Nimellä Blossom. Omasta mielestä saksan kielinen versio toimii paremmin. Soi tiuhaan 90-luvulla cd-soittimessa.
- Raver71

06 Technohead - I Wanna Be A Hippie (Mokum, 1995)

Legendaarinen biisi väittäisin. Tuskin kukaan on välttynyt 90-luvulla kuulemasta biisiä tai näkemästä biisin videoo joka oli hyvin kohdallaan. Soitossa vieläkin ravintoloissa. Video herätti hilpeyttä vielä tänäkin päivänä.
- Raver71

07 Charly Lownoise & Mental Theo – Wonderful Days (Master Maximum, 1994)

Alankomaista oleva tuottaja ja DJ parivaljakko jotka vierailivat suomessa 90-luvulla (Members Of Mayday @ Vanha Helsinki Finland 16.9.1995). He tekivät Wonderful Days happy hardcore hitin joka samplaa Tony Ronald - Help (Get Me Some Help) 1971 biisin melodioita ja lyriikoita.
Muita heidän tekemiään tunnettuja ysäri happy hc hittejä on mm. Stars ja Live At London.
- Meke

08 DJ Paul Elstak - Luv U More (Rotterdam, 1995)

Legendaarisen Hollantilaisen hardcore ja happy hardcore tuottajan Paul Elstakin hitti.
Luv U Moren laulaa Shaydie. Biisi coveroi melodioita ja lyriikoita Sunscreem - Love U More (1992) biisistä ja ottaa vokaalisampleja The Reese Project - Station Of The Groove (Jay Denham Mix) [1991] biisistä. Piano raikaa ja iloiset melodiat Shaydien lauluosuuksien kera luovat hyvin positiivisen kuunteluelämyksen.
- Meke

09 Interactive - Forever Young (Blow Up, 1994)

Varhaisin versio Forever Young biisistä on Alphaville käsialaa. Interactive sai sen hyvin päivitettyä 90-luvun saundiin. Muistoja tulee biisistä aina. Omalla kohdalla toimii aina.
- Raver71

10 Critical Mass - Burnin´Love (Pengo, 1995)

Hollantilainen live kokoonpanon isoin hitti. Tuottajina toimivat Ed Bout ja Dave Hasselaar.
Bändin keulakuvina toimivat räppäri MC Energy (Danny Haenraets) ja naisvokalisti, Ludmilla Odijk. Burnin´Love kuulostaa melkoisen samanlaiselta kuin Paul Elstakin Luv U More biisi mutta on haikeampi melodioissaan. Energisyys ja reivi pianot sekä useat, lyhyet, vokaalisamplet pistävät tanssijalan vipattamaan. Critical Massin muita tunnettuja hittejä on: Dancin' Together, Believe In The Future ja Happy Generation.
- Meke

11 Party Animals - Have You Ever Been Mellow (Mokum, 1995)

Hollanti...jälleen, koveroiva biisi...jälleen, mutta haittaako tuo kun ”bändin” nimi on niinkin hieno kuin: Party Animals. Biisi on hyvin iloinen, jopa imelä. Purkkamaiset bassolinjat ja lystikkäät melodiat takaavat että hymy ei hyydy, se vain kasvaa. Lyriikoita otetaan Olivia Newton-John - Have You Never Been Mellow (1974) biisistä. Party Animalsin pojat muuten vierailee Technoheadin - I Wanna Be A Hippy musiikkivideossa.
- Meke

12 Starchild – Starchild (Fluid Records, 1996)

Tämä ei ole Dunen biisi vaan Ruotsalaista happy reiviä jonka on tuottanutTomas Danko. Miksi sitten totean heti alkuun että tämä ei ole Dunen biisi? Koska biisiä on monesti luultu Dunen biisiksi. Saksalainen henkilö, Alesch, piti Dune faninettisivustoa ja oli jostakin saanut Starchild biisin luullen sitä Dunen tuottamaksi. Hän laittoi Starchildin väärillä infoilla nettisivustolleen missä se olis viikon ajan ladattavana ja mistä se sitten levisi nopeasti kaikkialle nettiin väärillä infoilla.
Starchild biisissä on valtaisesti energiaa ja kauniit melodiat, hienot lyriikat ja hallimaiset urku soundit. ”Look at the stars and you'll see that it's real, If you look at the stars then you'll know you're a Starchild.” CD single on kallis ja harvinainen. Nordic Rave CD kokoelmalta löytyy kuitenkin Starchild biisi ja nykyisin sen voi myös ostaa digimuodossa esimerkiksi iTunesista.
- Meke

13 Rave Nation - Going Crazy (Forze, 1995)

Legendaarisen suomalaisen kokoelman Raveyard 2001 aloitusbiisinä erittäin tutuksi tullut biisi. Ysärillä myös monella kokoelmalla mukana ollut ysäri klassikko biisi. Kaivakaa levy natftaliinista ja pistäkää soimaan, toimii hyvin vielä nykypäivänkin semmoisenaan.
- Raver71

14 Music Instructor - Hymn (CDL, 1995)

Tällä kertaa Ultravox – Hymn (1982) biisi on kierrätetty ja pistetty happy rave muottiin.
Music Instructor - Hymn biisissä kerrotaan elementit mitä tarvitaan korniin ja imelään happy hardcore biisiin. ”Ladies and Gentlemen, We would like to show you how to make an hit record”. Kuuntele niin tiedät.
- Meke

15 Mark ´Oh - Tears Don't Lie (Peace, 1994)

Ensimmäinen albumi Never stop that feeling missä tämä biisi löytyy. Myös sinkku lohkaisu. Tätä levyä on kuunneltu kaverin autossa jossa oli toisto kohdallaan ja joka kerta kun kaverin autosta illan päätteksi nousi pois niin aina soi korvat. Mutta oli aina sen arvoista.
- Raver71

16 Das Modul - Computerliebe (Urban, 1995)

Das Modulin takana on Saksalainen tuottajatiimi Felix J. Gauder (E-rotic + monia muita projekteja) ja Olaf Roberto Bossi. Sattumoisin he kuuntelivat vanhoja levyjä ja vastaan tuli Paso Doble – Computerliebe (1985). He kuuntelivat biisin kahdesti ja saivat idean vääntään siitä happy hardcore version ja näin sai alkunsa Das Modul. Muhkeat bassot ja reivi soundit. Taattua Saksa laatua!
- Meke

17 Tokyo Ghetto Pussy - I Kiss Your Lips

Japani pornoo... Nimestä voisi päätellä. Mutta musiikillisesti iloista laadukasta happy HC saundia. Kyllä nämä muistan mutta ehkä ei niin klassikko matskua. Kannattaa tutustua bändin tuotantoon jos vanha happy HC toimii. Jam & Spoon kaverit tämän projektin takana.
- Raver71

18 Back 2 Bass - I Wanna Be With You (Mokum, 1996)

Tämä ei kovinkaan tunnettu biisi tuli vastaan minulle This Is The New Sound Of Popcore kokoelma CD:ltä. Tykästyin biisiin heti ja tuolta kokoelma levyllä löytyykin kaksi erilaista versiota kyseisestä biisistä. Alkuperäinen versio sisältää upeat reivi pianot ja voisin kuunnella tätä helposti kymmenen kertaa putkeen ilman että kyllästyn. Eurodancen ”laukkabasson” omaava biisi saa timantin kruunulleen viimeistään suvannon aikana missä pianot toimivat todella hienosti.
I Wanna Be With You (Spoetnik Mix) versio onkin hooceemaisempi mutta tässäkin piano osuudet loistavat ja muutama kohta tuo aina mieleeni pyörremyrskyn.
- Meke

19 Lipstick - I'm A Raver (Cyberspace, 1996)

Melkoisen monelle kokoelma CD:lle eksynyt biisi ja löytyy mm. Suomalaiselta ”I´m Raving, 20 happy hardcore tracks” CD kokoelmalta. Biisin sanojen puolesta tämä voisi olla happy rave anthem: ”I'm a raver can't you see. Do you wanna rave all night with me. I wanna dance until the sun goes down. Dance until the world goes round and round.” Pirtsakkaa tamppausta alusta loppuun asti.
- Meke

20 Perplexer - Acid Folk (Urban, 1994)

Ekan kerran kun biisin kuuli niin hetken aikaa raapi tikkuja päästään ja haavi auki kuunteli että mitä tämä oikein on? Rakkautta heti ensi kuulemalta. Klassiiko leima. Kuuntelen tätä biisiä vieläkin. Perplexin takana on esim. Ramon Zenker ja Andreas Schneider jotka on myös Interactive:n takana.
- Raver71

O