Kuulumisia Suomen "hamppuministeri" Timo Haaralta

Back to yleinen keskustelu O

Tervehdys,

kun minä kuulin ekaa kertaa Timo Haarasta, minä ajattelin että onpa siinä hyvä ja rohkea mies: hänhän oli kaikkea omaa etuaan vastoin päättänyt toimia rehellisin keinoin ja tästä hänet raukkamaisesti tuomittiin Suomen "oikeudessa". Tämä tapahtui siis Kuopiossa, missä käärmeskieliset sanat Timon rehellisen työn rinnalla saivat koko tapahtuman vaikuttamaan pikemminkin mustalta komedialta, kuin oikeudenkäynniltä. Miten olisikaan voinut oikeus tapahtua, kun Suomalaisen miehen elanto ja leipä viedään pöydästä, kaiken lisäksi rikossytteet kaupan päälle. Täältä voi nähdä videon oikeudenkäynnin jälkeen missä keskustelemme Timon kanssa:



Myöskin after-tunnelmat paikallisessa oikeudenkäynnin jälkeen:

Tässä Timon vierailu Marian showssa:

Nyt kävimme jälleen haastamaan sanan säilää facebookissa, kopioin suoraan keskustelun tähän jatkoksi niin voitte itse lukea mistä on kyse. Selvennykseksi vielä, niin olimme siis aikaisemmin suunnitelleet alustavasti yhteistyötä ja nyt päätettiin toimia seuraavasti:

Meitsi: Mie miettisin tuota sinun ehdotustasi ja olis kyllä hyvä meidän kaikkien nyt pitää yhtä ja vetää yhtä köyttä. :) Mietin, että haluisitko sponsoroida tuota Boneko-projektia, jos saisin sulta siemenet niin sehän olis hyvää peeärrää sullekkin kun laitan tietty nimesi esille julkaisuissa.

Timo: Näinpä se tehdään, olen mukana jutussa.

Meitsi: Loistohomma! :)

Timo: Laitetaan kaiken varalta mahd matalan THC:n omaavia, mutta hyvällä jalostusarvolla olevia kasveja siihen: täällä on supergeenejä, on pakko kysyä
mitä mieltä olet hampusta joka
kestää mm -5 asteen pakkasia, kehittyy ja kukkii vielä vaikka olisi ollut jo lumet maassa.

Meitsi: Oho, se kuulostaa aika hyvältä jo.. :) Itellä kun on ulkona ollut, niin jo asteen miinuksella heltyneet kasvit nuokkumaan.

Timo: Tuottaa siemeniä erittäin paljon joissa hyvä öljy-painosuhde. Katso minkä edessä osmo poseeraa, kyseessä on tuo lajike jota jatkojalostan, laitan linkin muistathan että kyseessä on teaserit huumoripitoiseen dokkariin samalla.



Timo: Otatko noita kasvukoevertailuun, eikös tuossa sinun järjestelmässäsi voida saavuttaa likipitäen 100% yhdenmukaisuus kasvussa ja kasvuolosuhteissa, tarvitsen järjestelmän joka on niin luonnonmukainen kuin mahdollista ja jossa on mahd tasalaatuiset kasvuolosuhteet ja on helppo kierrättää, kasata, ylläpitää, hoitaa lannoitustutkimustoteutukset ja kastelu?

Meitsi: Oli kyllä siisti klippi! :) Mie ajattelin tehdä ihan perinteistä geenitutkimusta ja myös muu tutkimus sopii, miullahan on noi lannoiteet omasta takaa kun tuosta Bonekosta ajaa nestettä läpi.. :)

Timo: Laitetaan kasvukoe vertailuun noita sergen erikoisia risteytettäväksi siihen järjestelmään, siemenpalkalla lähden mukaan mutta rahallinen sponssi on vaikea koska tähän omaan projektiin on mennyt jo omakotitalon hinta n. 30 000 siihen pitäisi hakea eu-raha tms. Lapissa ammattimaiset kasvihuoneet ja TE-keskuksen johtaja puoltaa hanketta, yksi yksikkö olisi hyvä saada sinne, on aikeissa laittaa paikka jossa testataan eri kasvatusjärjestelmiä ja niiden toimivuutta, myös näiden järjestelmien kehittäjien ja hoitajien työkykytesti on tuolloin samassa tämä on jo työllisyyshanke joka osin on jo käynnissä. Ei tosin missään virallisessa järjestelmässä eli vielä ei voi hakea hampputyöntekijän paikkaa työkkäristä mutta siihen tähdätään.

Timo: Juu, itekkin syön suunnilleen hampunvarsia, enpä jaksa sossun kanssa pelata pelejä, mielummin sitä elää rehellisesti ja haistattaa suoraan vitut. ;) Jos sie voisit tosiaan, niin mieluiten ottaisin mahd. paljon eri lajikkeita kuin määrältään paljon. Tää on kuitenkin vaan kaksio, laitan nääs heti ne multiin ja pääset toki mukaan täysillä tutkimukseen, voin parin viikon/kuukauden välein heittää raporttia kuvilla ja päiväkirjan muodossa.

Timo: Jep nettikamera ja sivusto siihen niin on meininki.

Meitsi: Hyvä idis!

Timo: Eli yksi henkilö kehittää mm. kännykällä ohjattavaa ja valvottavaa kasvatusjärjestelmää, omille pelloille tulossa nettikamerat mm.
samalla tallentuu faktat kasvusta ja muista olosuhteista. Kuvaa pelloilta voidaan julkaista sivustolla joilla käynneistä tuetaan kannabislääkehanketta. Järjestelmä voimaton, de facto.

Meitsi: Kyllä, meissä ihmisissä se voima on!

Timo: Jos yksi kasvattaja laitetaan vaikkapa vankilaan, niin toinen tulee tilalle ja ne sen toisen kaverit ja tutut, näin olen nähnyt.
Jos yksi kasvi katkaistaan niin kyllä joku siihen uuden istuttaa, kuten kuuluukin.

Meitsi: Jep, nyt on todella ihmiset heränneet toimimaan tän asian puolesta, ja kyllä oli aikakin! :)

Timo: Hanke on vakavalla pohjalla, siementä ostettaisiin minulta jo nyt 1000 kg kuukaudessa, haluan kehittää kasvin ominaisuuksia ja eri keinoja joilla kasvin tutkimuksen edistäminen on helppoa ja järkevää toteuttaa, haastan kaikki hamppualasta kiinnostuneet ryhtymään harkitsemaan voisiko kannabiksen kasvattaminen olla se työ, jota haluaisi tehdä virallisena ja verollisena työnään. Tähän on hyvä valmistautua koska tämä olisi ja on asioiden luonnollinen kehityssuunta hampun vapautuessa halki maailman, tuolloin Suomi ei saa jäädä taka-alalle kehityksessä, joka voi tuoda huomattavan varallisuuden ja uudenlaisen hyvinvoinnin maallemme.

Meitsi: Juu, onhan se ihan selvä, se on yksinkertaisesti niin hyvä kasvi ihmiselle ja kulttuurille, ihme että ollaan selvitty näinkin kauan paastossa siitä!

Timo: Aika paljon meinasin taas kannabista kasvattaa, sitä on nykyään tuhansia kiloja järjestään, tuota ns. laimeaa peltoheinää jota saa kasvattaa niinkuin kuuluukin. Ihmiskunta degeneroituu uudelleen alemmalle älylliselle tasolle mikäli hamppu hylätään usean sukupolven ajaksi, tämä on samalla viestini tuleville sukupolville, ihminen ja tuo kasvi ovat kehittyneet yhdessä ja tämän todistaa jo tieteellinen faktakin ja mm. ihmiskunnan hamppupapereille kirjattu historia.

Meitsi: Niinpä ja onhan se nyt ihme juttu, että aivoissa on sellanen kolo mihin se hamppu-aines sopii täydellisesti!

Timo: Tujummalle kasville muuten haen lupia sitten kun on ajankohtaista, näyttää siltä että ne tulen saamaankin, asiassa on jo toimiva lainsäädäntö jota voidaan soveltaa.

Meitsi: Juu, olen itse myös pitänyt tätä asiaa silmällä, ihan hyvä homma että on myös monia ulkona menestymättömiä, mutta lääkinnälliseltä arvoltaan arvokkaita lajikkeita

Timo: Nyt on viimeistään aika herätä toimintaan, täällä virossa ei ole tulevan kasvukauden alkuun kuin 5 kuukautta enää ja siemeniä on
kasvi kasvaa todella huolella, kymmenen vuotta olen tätä harkinnut ja osoittanut että todellakin on sitten kysymys ns. harkitusta teosta. Kiinnostaisi saada muuten myös Norja yhteistyöhön tämän veljeskansamme Viron ohella, voisimme ottaa vaikka kuparia vastakauppoina koska eurohan ennemmin luisuu jo pelkän paperin arvon omaavaksi, jalometallit pitävät hyvin arvonsa ja Norja on pitkällä legalisaatioselvittelyissä, siellähän kasvoi kuninkaanlinnan edustat ja keskuspuistot jo aikoja sitten kasvia.

Meitsi: Viisaita sanoja. Mielestäni koko rahan idea on tyhmä, varsinkin jos sen takia kaadetaan puita näin tuhottomasti!

Timo: Hamppuvillan käyttöä hydrokasvatuksessa tulisi myös tutkia, huomattavat edut mm. luonnonmukaisuudessa ja kierrätettävyydessä.

Meitsi: Jep, muuten vielä kysyisin, että oisko sulla hampunvarsia?

Timo: Todellakin on.

Meitsi:Nääs kun tohon Bonekoon ajattelin, se ois hienoo saada se heti toimimaan myös sillä tapaa, muutenhan ois joutunut odottelemaan että oma sato valmistuu.

Timo: Muutamia satoja tuhansia, niitä saa poimimispalkalla ja kun toimittaa esittelyn tai mallin siitä mitä on jatkojalostanut raaka-materiaalista jonka saa korvauksetta
kuitua ja päistäreitä on mm. kuivassa heinäladossa säilytyksessä josta päistäreitä menossa rakennusmateriaalitutkimukseen
erottelupalkalla ja toimittamalla esittelyn tai mallin siitä mitä on tuotettu niin siinä sopimusehdot, mielestäni aika hyvä.

Meitsi: Wau, hei toihan olis hienoo.. :) No sehän menis pääasiassa niiden jyrsijöiden vaihtopuruksi, mutta ajattelin myös tehdä kokeen, että laittaa hamppuhaketta mullan kuohkeuttajaksi

Timo: Kuitua ja päistäreitä tarjolla tutkimuksiin ja lisää tuotetaan taas keväällä. Nyt kun olisi jo nettiasiat kohdallaan niin tähän luukun viereen voisi avata suoraa kuvaa pellolta, mustaa multaa johon hamppupäistärettä ja heinänpehkua sekaan, ilmavuutta juurille ja kosteudensitovuutta. Loogisinta käyttää vanha kuivike pellon lannoitteena
sisäkasvatussovellukset ovat kiinnostavia tuossa yhteydessä. Nettikamerat taa siihen sekä sivusto jossa voi käydä niitä katsomassa, myös muut kuin firmassa työskentelevät.

Meitsi: Jeh, toi kuulostaa kyllä tosi siistiltä.

Timo: Haluan siksikin asian mahd. julkiseksi että ei tule spekulointeja sitten että mitä siellä on puuhattu kun kuka tahansa voi käydä katsomassa kamerakuvaa cannabispelloiltani ja kasvattamoista. Sivuston sivustolla olevien tuotteiden tuotto käytetään kannabisteollisuuden edistämiseen Suomen ja Viron yhteistyöhankkeella. Viron pelloille taitaa kuitenkin tulla ensin kamerat, koska hanke on niin pitkällä täällä. Sivuilla ei myöskään ole kenekään mitenkään pakko käydä niin silloin ei tarvitse valittaa jos aukaisukoodi on 70cnt, mahd. tuotto kannabislääketutkimuksen ja kannabistuotannon edistämiseen mahdollisimman lyhentämättömänä, tämä on ollut suunnitelmani, korostan että sivuilla ei ole kenenkään mikään pakko käydä koska joku valittaa maksullisesta sivusta kumminkin.

Meitsi: Aivan, kyllä hyvää tarkoitusta pitääkin tukea. :):)

Timo: Kattellaaanhan laskuria hetken, se on rentouttava kun tuo luku hyppii:
http://velkakello.fi/
Sama homma kannabissivustolle, olkoon vaikka PLANTAASI24 niin siellä näkyy luku missä sivuston ja tuotteiden tuotto juuri samalla tavalla kuin linkissä. Tätä on suunniteltu vuosia, korostan. Myöskin kirjanpito on julkinen, se päivitetään suoraan nettiin niin ei ole mukisemista kellään ja tehdään tietenkin lain mukaan. Tässä myös etu että jos esim. viranomaiset laittomin keinoin yrittäisivät estää toimintaa niin kaikki tallentuu koska tottakai myös fyysinen paikka jossa laiteet ovat on tallennevalvottu.

Meitsi: Siisti homma, aika vinhaan tahtiin juu tuo pomppii tuo laskuri kun miettii että itse saan valtiolta käteen rahaa per kk noin satasen.

Timo: Jepa, kyllä näin on, hampulla miljoonia, oman peltoni teoreettinen tuotto ollut yli 82 miljoonaa euroa.

Meitsi: Oho, se onkin jo, pienen valtion tulot. :)

Timo: Niin on, monen Afrikan maan budjetti mm. Teen sen todelliseksi rahaksi nopealla aikataululla kunhan minulle annetaan siihen mahdollisuus, Suomalaisten huippukasvattajien tuella tämä homma katsotaan, poliitikot herätys myös ja Mauri Pekkarinen niiden luonnonkuitujensa kanssa siellä käyttöön vihkimällään tehtaalla HAMPPU, sanooko mitään vai onko vielä ns. tabu josta ei saa puhua julkisesti kuin vain kielteiseen sävyyn, tuskin. Poliitkot suurin ongelma tässä asioiden kehittämisessä parempaan suuntaan,suurin este ihmisten hyvinvointia aidosti lisäävälle edistykselle.

Meitsi: Mm-m, kyllä moni haluis vaikka työkseen kasvattaa hamppua jos olis rauha sitä kasvattaa. Mutta onneksi meillä on pioneereja, kuten sinä luoneet nyt hyvät edellytykset myös muiden alkaa toimimaan tässä asiassa sinun, minun ja koko maapallon hyväksi!

Hamppu on kasvi, ei huume. Ihminen tekee huumeita, ei kasvit. Kasvit tuottaa happea, jota myös SINÄ hengität. Siks mä yritänkin kasvattaa paljon kasveja, koska on tapettu niin paljon luontoa, jotenkin se pitää saada takaisin. Jokaisella ihmisellä on oikeus nauttia LUONNON ANTIMISTA kuten haluaa, sun elämäs ei kuulu valtiolle tai edes äitilles tai isälles: se on sun oma elämä!

Se onkin aika perseestä, kun ihmiset tekee huumeita tuolla jossain tehtaissa, mutta tiedättekö mitä: se johtuu juuripa siitä, että on kielletty esim. nauttimasta tätä hamppua, mikä PARANTAA JOPA SYÖPÄÄ! Sen takia tulee ulkomailta HUUMEITA ja MYRKKYÄ Suomeen, koska poliitikot on valehteljoita ja maanpettureita. Ja samaan aikaan myydään ruokakaupoissa jopa ruoan sekaan sotkettuja SYNTEETTISIÄ HUUMEITA, mitkä vaikuttavat makuaisteihisi. Onkos vähän sairasta, häh? Hamppu ei ole huume, se on terveellinen kasvi ja itseasiassa, kun sekoitat tehosekoittimella hampunsiemeniä veteen, niin siitä syntyy lähes samanlainen seerumi, KUIN VERESI ON! Miettikääs sitä, hampunsiementä käytetään nykyään masennuksen hoitoonkin: sitä voi miettiä, kuinka monta alkoholikuolemaa vältettäisiin kun ihmiset sais poltella hamppua sensijaan että juovat, hamppua poltettuaan nimittäin ei voi juoda niin paljon koska oksentaa nopeammin: hamppu laajentaa tajuntaasi, alkoholi sammuttaa tajuntaasi.

Poliitikot myy persettä Brysselissä ja Suomeen lisää myrkkyä, nyt on onneksi tosi moni noussut vaatimaan oikeuksiansa, pahan valta täällä Suomessa ei taida toteutua, koska sisulla siitä selviää! Radikaalimarssi Helsingissä:

O