Provinssirock 2004

Back to tapahtumat O

Listaan nopeasti muutamat mieleenpainuvat jutut provinsseista ennenkuin painun nukkumaan:

Viikonlopun kovimmat setit:
- Air - Ei mikään yllätys, mielettömän tyylikäs live.
- Groove Armada - ... Järki meinas tippua muutamaan otteeseen kun tätä kuunteli. Encorena Superstylin' muutamaan otteeseen rewindattuna! :)
- Scissor Sisters - 50% hyvää materiaalia (Comfortably numb räjäytti Nyt-teltan) ja loput 50% ihan ok, ei mitään ihmeellistä. Erittäin kiva pop-poppoo. SS:n se mieslaulaja oli kuin joku hyrrä jolle oli pistetty numeroa liian pienet housut jalkaan :-D
- Don Johnson Big Band - Hieno live ja bonuksena vierailevat tähdet Giant Robotista ja mukavat coverit (mm. Beastie Boys).

Viikonlopun hienoimmat coverit:
- Don Johnson Big Bandin coveri Guru Joshin Infinitystä !!!
- Groove Armadan coveri Sister Nancyn Bam bamista !!!

David Bowie. Tästäkin pitäisi kai muutama sana sanoa. David näytti nauttivan erittäin paljon meiningistä ja hän jaksoi jutella yleisön kanssa pitkiäkin tovia. Erittäin rento ote ja kyllähän ne klassikot lämmittivät mieltä. Aurinkokin sattui juuri sopivasti tulemaan pilven takaa esiin kun Bowie aloitti. Nice :)

Miinuksia... Niitä ei yksinkertaisesti tuohon kahteen päivään mahtunut mitä tuolla Seinäjoella heiluin. Sade ahdisteli ainoastaan Jukka Pojan keikan alussa mutta sekin sade lähti muutaman ekan biisin aikana poies.

Pussikaljaeläin painuu nyt pehkuihin.

Jaahas, mitä sitä sitten sanoisi ? No alkuun ainakin pitää sanoa että Provinssi-"neitsyys" meni rikki sunnuntaina. :hah: Lähdimme kaverini kanssa ajelemaan sunnuntaina Seinäjoelle tarkoituksenamme katsastaa Groove Armada. Perille päästiin hyvin ja ajoissa (vaikkakin ajeltiin tuollaiset n.80km mönkään) mutta se ei meininkiä haitannut. Seuraava huolenaihe oli saako lippuja vielä portilta kun ei ennakkoon ehtinyt ostaa. No, saihan niitä ja siinä vaiheessa kun oli ranneke kädessä tipahti kivi sydämeltä, ei ainakaan tullut turha reissu. Paikkana tuo Provinssi osottautui vallan mukavaksi. Ensin tsekattiin Manboy, kavereita kun kaikki siinä bändissä ovat. Hyvää rokkia ! :) Siinä keikan aikana alkoikin sitten vettä tulemaan taivaalta kuin Esterin p*****stä joka vähän latisti meininkiä kun ei oltu pakattu mukaan mitään festari-survival-kit'iä. Sitten olut teltan kautta hyvissä ajoin odottelemaan Groove Armadan aloitusta. Sitten NE aloitti, ja jumankekka että pylly heilui !!!! :excellent: Tämä oli allekirjoittaneelle ensinmäinen GA`an keikka eikä osannut oikein odottaa mitään, biisit on hallussa kyllä, mutta livenähän tuo osoittautui enemmän kuin loistavaksi !!! Paljon jo kertoo sekin että tuo mainitsemani ystävä (joka on ollut jo vuosia Groove Armada-fani) päästeli parin ekan biisin jälkeen "ilonkyyneleitä" ja joraili ilman paitaa. Se on jo paljon se ! :excellent: Täytyy tähän loppuun sanoa että nuo pääsylipusta maksetut 40e olivat piiiitkäään aikaan parhaiten käyttämäni eurot. Vähän vain ihmetyttää tuo Groove Armadan ns."vähättely" jokapuolella. Mielestäni Provinssin mainoslehdyköissäkään ei ollut mitään Groove Armadasta, ja sitten tuo bändin sijoittelu vähän kanssa hymyilytti. Ensin lavelle nousi Tuomari Nurmio & Alamaailman Vasarat, sitte GA ja siihen perään mukavasti Testament. :excellent:

Enivei, mukavaa oli ja paljon. Hyvää kesää & Juhannusta kaikille tasapuolisesti !!!!! :D

Mun mielestä oli aivan mieletön Provinssi! Oltiin täydet kolme päivää 11 kaverin kanssa, yövyimme ja tissuttelimme eräässä kämpässä... Hyvään meininkiin pääsi kun oli niin hyvä matkaporukka ja David Bowie... Vaikka en ko. bändistä pidäkään, heitti Apulanta ihan hyvän liven. Crash oli ihan OK, ja HIM menetteli. Jukkapoika oli myös ihan OK.

Groove Armadahan imi ihan kympillä! Ne "vokalistit" olivat täydellisen turhia, ja muutenkin lavakarismassa oli puutetta. Täysi pettymys.

David Bowie oli niin mieletön kaveri, ainoa miinus oli se, että vain n. 1/3 keikasta oli tunnettuja vanhoja biisejä. Olin hieman onnessani kun Rebel Rebel aloitti, ja Changes oli todella hyvä. Parhaiten mieleen jäi Life on Mars...

Quote by Peter Skogberg
Mun mielestä oli aivan mieletön Provinssi! Oltiin täydet kolme päivää 11 kaverin kanssa, yövyimme ja tissuttelimme eräässä kämpässä...


Kuinkas paljon te tissuttelitte ...?

Quote by Peter Skogberg

Groove Armadahan imi ihan kympillä! Ne "vokalistit" olivat täydellisen turhia, ja muutenkin lavakarismassa oli puutetta. Täysi pettymys.


...sillä IMO GA rokkas täysillä :) Se nainen osas laulaa ja vieläpä monella eri tyylillä ja se MC:kin oli ihan hyvä.

Itse olin paikalla vain lauantain, mutta sanottakoon että loistavat kekkerit!

Itse pidin Airia aika pettymyksenä, kovin riisutulta ja simppeliltä kuulosti soundi. Ehkä osansa oli myös tätä settiä edeltäneellä The Hivesin älyttömän loistavalla keikalla, jonka jälkeen ranskalaisten sensuellit ja rauhalliset groovet eivät vain toimineet. DJBB oli erittäin kovassa vireessä.

Muita poimintoja vielä. HIM:in setin alkupuolella ainakin soundit oli päin vittua ja Ville Valo näytti kovin flegmaattiselta. Scissor Sistersin diskoilu oli hilpeää katsottavaa ja paikoitellen musiikillisestikin erittäin hyvää. Pienessä teltassa se joku yhden miehen show oli varsin lämminhenkinen.

Metallilavalla tuntui olevan miksaus aika hukassa välillä, ruotsibändit olisivat kyllä kiinnostaneet mutta kaikkea ei voi ehtiä.

Pitää yrittää ens vuonnakin päästä mestoille, sen verran laadukkaalta vaikutti musiikki ja puitteet näin ensimmäisellä vierailulla.

Huippu viikonloppu. En ole tainnut missata ainuttakaan Provinssia -97 jälkeen, ja täytyy todeta tämän olleen paras tähän saakka.

Oltiin alueella la+su ja samat poppoot, kun aiemmilla kirjoittajilla, nousivat ehdottomasti kärkeen. DJBoBo:n missasimme heti suosiolla, mutta sitä ennen soittanut Giant Robot toimi mahtavasti. Harmi tietty, että NYT-teltan soudit olivat hakusessa, mutta onneksi asia kuulemma korjaantuu ensi vuodeksi. Ihan sivuhuomautuksena, btw, että NYT-teltan nimi aiheutti funnyjä käytännön väärinkäsityksiä, kun monet kirjoittivat tekstareihin tyyliin "ollaan nyt teltassa" = siis missä? Mutta pikkuhiljaa tulikin jo automaatisesti kirjoitettua "ollaan nyt nyt-teltassa" etc. ;-)

Anywho, Air rockas kivasti, vaikka en ole koskaan ollut bändin suurin fani. Scissori aloitti setin ihan kybällä ja koko festareiden kohokohdaksi tuli "Tits On The Radio" kiitos mm. naisvokalistin ja falsettiäijän yhteistyön.

Lisäksi kaikki käytännön järjestelyt toimivat täydellisesti, ja ihmiset olivat hyvällä päällä. Saarilava oli pyhitetty paljolti raskaammalla musiikille, mikä oli sinänsä harmi, että se on yleensä ollut paras lava fiiliksen puolesta. Joka tapauksessa, moni teistä missasi vuoden ykkösbileet!

Ny tuli mieleen yks miinus airin keikasta. Eivät kerpeleet soittaneet encorea. TYLYÄ! Nyt-teltta oli täynnä ja jengi halus lisää mutta eivätpä tulleet takaisin vaikka kuinka pitkään taputeltiin :P

En tiedä oliko heillä kiire vaikka Sonariin tjsp vai oliko niiden soppari jo tehty niin ettei heidän "tarvi" tehdä mitään ylimääräistä. Enivei, vähän veti mutruun huulen tosi kivan setin jälkeen.

Peter tais tissutella vähän enemmänkin, koska mieleen jäi vaan toi Bowien keikka.

Perjantaina Soul Captainin keikka jäi mukavana festarinaloittajana mieleen. Sitten tulikin litkittyä liikaa boosee ja loppuilta jäikin hieman hämäräksi. Rootsin olin katsomassa, mutta siihen olisi voinut keskittyä hieman paremminkin ja lähempää.

Lauantaina oli kova darra, mutta Giant Robotin järjetön elektrodubibasso sai kyl hereille. Jengii ei ollu vielä paljon siinä vaiheessa, mutta allekirjoittanut oli kyl ihan tulessa. DJBB heitti IMHO tähän asti parhaan keikkansa, Beastie Boysin Sure shot räjäytti kyllä pankin ihan totaalisesti. Airin keikalta oli todella kovat odotukset, eikä se niintä juuri pettänyt. Loppu oli kyl aika tylytystä kun ei tullut encoree. Jengi huusi ja taputti niin kauan kun koko lava oli purettu. Sitten olikin Scissors sisters ja sehän oli parempi mitä odotin. Just gay. Oudoin juttu oli ne about 3000 lokkia jotka lensi joen yllä muodostelmassa kaarrellen kuin lepakot samaan aikaan kun Magyar posse soitti. Vitun outo fiilis. :eek:
Psykejatkot oli jees, paitsi agrekaatin ja sinivuokkojen osalta.

Sunnuntaina tsekattiin Manboy, Groove Armada, Jukka Poika. Bowie skipattiin ihan suosiolla, kun ei ole miehen musa oikeen tutuksi tullut. Groove Armada oli kyllä koko festarin suurin pettymys. Bändi koetti tarjoilla vähän kaikille kaikkea, ja sillä tavalla sitten pilasi uskottavuutensa mun silmissä totaalisesti. Kitaristillä oli varmaan saatananmoinen krappe, kosketinsoittajalta puuttui lavakarisma (kuten kaikilta muiltakin). Naisvokalisti oli pelkkä pelle, ei pystynyt laulaan edes I see you beiben niitä Gramma funkin osioita vaan tyytyi laulamaan joka biisiissä missä oli: "Aaah-uuuh" ...tjms. Jamaika äijä ei päässyt oikuksiinsa kuin superstylinissa, joka oli ainoa hyvä biisi koko keikalla. Ainiin, ja visuaalit olivat törkeän tökeröitä. Noniin se siitä

Parasta olikin mukava 200km kotimatka maaten kolmen jäbän sylissä takapenkillä. :panic:

O