Tribuutti Freddielle (karikatyyri tms.)

Back to yleinen keskustelu O

Laitetaas tännekin pitkästä aikaa jotain töherrystä. Tämä on jonkinlainen karikatyyrin ja kunnianosoituksen yhdistelmä yhdelle maailman parhaalle esiintyjälle ja rock-laulajalle. Välineinä tussit, vesivärit ja aavistus puuväriä. Kuvan laatu kärsi hieman pakkauksessa nettiä varten, mutta täällä se löytyy parempana: http://www.deviantart.com/deviation/40176053/

Hansu sä määräät! Kuvassa ollaan onnistuttu vangitsemaan paperille loistavalla tavalla Freddyn olemus, ilme ja manööverit. Piirrosjälki on skarppia mutta silti tosi elävää ja tota on mukava katsoa. Valoja ja varjoja voisit imo käyttää rohkeammin, jolloin hahmoon saisi enemmän liikettä ja luonnollisuutta.

Ainoa ehkä hieman häiritsevä asia on takana olevan käden epäsuhta edessä olevaan. Onks toi yleinen tapa karikatyyrejä piirrettäessä vai ootko piirtänyt käden noin, koska haluat sen näkyvän kunnolla?

Joo Freddyhän se siinä. Olen yhtä mieltä että pieni varjostuksen lisääminen voisi tehdä tuohon hyvää, vaikka kyse onkin enää pikkuviilailusta. Ja ehkä varjoja voisi tehostaa viivavarjostuksena? Se toisi vähä nlisää balanssia värin ja viivan keskinäiseen suhteeseen. Seisovan jalan terä olisi imho voinut olla vähän taaempana, jotta tuo freddyn olemus olisi saanut enemmän sellaista eteenpäin työntyvää uhmakkuutta, nyt se jää vähän sipsutteluksi jalkojen osalta. Mutta tämä nyt vain on tällaista nipottamisen riemua. Hyvä meininki overall.

Kiitoksia kommenteista, Tapi & Jampsa303!

Varjostus jos mikä on ollut se minun suurin kompastuskiveni. Tässä työssä käytin itselleni jopa harvinaisen rohkeaa varjostusta, mutta kuten näkyy, se ei ole paljon se... Pitäisi vaan uskaltaa, mutta jotenkin alitajuisesti pelkään pilaavani koko kuvan. Mutta tottahan se on, että reippaasti varjostamalla kuvaan saa paljon lisää elävyyttä ja syvyyttä.

Ja tuosta käsien epäsuhtaisuudesta... Juu, ihan tarkoituksellista se tällä kertaa on (yleensä hahmojeni anatomiat heittävät häränpyllyä tahtomattani ;) ). Kokeilin tehdä tuosta vasemmasta käsivarresta yhtä pienen kuin oikeastakin, mutta se ei oikein sopinut kokonaisuuteen, pään olisi pitänyt olla sitten kunnolla isompi ollakseen karikatyyri, joten tein tuosta kädestä tuollaisen möhkäleen, kun Freddiekin mielellään hihattomissa paidoissa keikisteli.

O