kaiutinkartion korjaus

Back to luomisen tuska O

eli meninmpä tyrimään uuden sonyn 3 tiekaiuttimen, kun lipsahti meisseli ruuvia vääntäessä ja tietenkin
siitä kartion läpi ihanasti. no sitten kokeilin hätäpäissäni että kävikö mitään äänellisesti niin
kaioutinhan rätisi kuin vanha tekijä... eli onko mahiksia korjaukseen? eli kartiossa on tommonen
puolensentin reikä mikä tuli siitä ruuivarista, vai pitääkö mennä ihan nöyränäpoikana hakemaan
vaan uus kaiutin?

kaikki riippuu siitä, mihin kohti sohaisit meisselillä. Jos osuma on keskellä kartiota, siten että puhekela on vaurioitunut, niin mee vaikka hakemaan uus tilalle, koska ilman suurta kokemusta korjaus ei kotikonstein onnistu. Jos taas sohaisit jostain hieman laidemmalta läpi, niin voit kokeilla korjata reikää jollain paperi & liima-yhdistelmällä, periaatteessa jopa pelkällä epoxi-mällillä voit saada sen korjattua. Pääasia on, että saat siitä paikasta mahdollisimman lähelle kartion vahvuisen, ettei se ole hirveän iso ja raskas paikka. Pääasia on, että paikka on jäykkä, pysyy paikoillaan eikä ole liian raskas.

Oireet (rätinä) vaikuttais siltä että jotain perumatonta on tapahtunut... Uutta tilalle.

Juu vaihtoon taisi mennä, yleensä kun maltilliisilla volyymeillä alkaa rätisemään, niin puhekela kahnaa jonnekin kohtaa ilmarakoa.

Korjaaminen ei kannata, jos kyseessä on alle 100e:n kaiutin, eikä ehkä edes mahdollista. Korjaamiseen kun tarvitsee merkkikohtaisen kalvotussarjan, jossa tulee mukana uusi kartio, ripustukset ja puhekela.

Bostik A3 kontaktiliima toimii reunan korjaukseen.Unohda maalarinteipit,paperiliimat/paperi.Oli se sitten puhkastu meisselillä tai haurastunut vuosien saatossa niin että palaset lentää basson mukana.Korjaus Bostikilla vaatii hieman kädentaitoa.Liimasta saa oikeassa kulmassa levitettynä kalvomaista pintaa,joka joustaa myös kuivuttuaan.

"bostik aa-kolmosta,vedän valtsun kassista..." :eek:

Niin no ainakin accusoundista (nykyään kait hifitalosta) saa noita korvaavia reunuksia ja mahdollisesti myös muitakin varaosia suht. järkevällä hinnalla. Ostin taannoin 2kpl 8" vaahtomuovireunuksia ja ne makso jotain 15e postikuluineen, jos oikein muistan. Reunukset kannattaa ainakin ostaa ihan uudet. Kalvoa voi korjailla muillakin konsteilla. Kalvo saattaa alkaa liikkumaan ääriasennoissaan aika epälineaarisesti, jos tuollainen bostik-reunus onkin jäykempi kuin muu osa reunasta.

O