tku klubi scene...

Back to tapahtumat O

Ööh, turussahan on tällä hetkellä kaksi toimivaa "mainstream" -klubia, Progress Säätämöllä, ja Code Red Puuterissa. Sen lisäksi Viidakkorumpu järjestelee rumpubassobileitä silloin tällöin. Kårenilla bileitä on silloin tällöin.

En itsekään ymmärtänyt alkuun Code Redin konseptia ihan täysin, mutta loppua kohden meno on muuttunut ihan hyväksi. Sitä taas en ymmärrä miksi Proteus tulee Puuteriin soittamaan ilman että siellä on Code Red, Tony voi varmaan selventää asiaa?

Jos olemassaolevat bileet ei kelpaa, niin ainahan voit järjestää bileet missä haluat. Totuus on kuitenkin, että Turusta on tällä hetkellä TODELLA vaikea saada mitään paikkaa bilekäyttöön.

Sikäli kyllä samaa mieltä sun kanssa, että Turun bileet polkee aikalailla paikallaan, Proteus taitaa olla soittamassa lähes kaikissa bileissä. Minkäs teet, kun Turussa vaan polkka toimii...

Siirto varmaan Clubs & Events -puolelle?

Quote by Dervish

Aloittaessani "reivikulttuurin" armon vuonna 98 bileitä oli niukasti ehkä kerran kk. nykyään uusia "klubeja" sikiää joka suunnasta. joka perhanan päivä kahvilassakin rupee olemaan niitä!! Ja taas on uusi "klubi" pystyssä ku pistetään pari lakanaa kattoon ja palkataan proteus soittamaan. tää on ihan epätodellista!!! ennen sentään bileet oli legendaarisissa paikoissa kuten kåreni tai Salon blackhole missä sentään on jotain ns UG fiilistä. mitä helv ideaa on pitää niitä jossain baareissa etc. puuteri!! järkyttävää sanon et ammun itseni sinä päivänä ku lynissä on "reivit". (kaikki tku varmaan tietävät paikan)


klubi ja UG rave on kuitenkin hieman eri käsitteet. kannattaa oppia elämään sen tosiasian kanssa. ;)
sulla on päätösvalta siihen, minne menet. äänestä lompakollasi, edelleenkin.

asiat eivät ole kuin ennen...osittain ihan hyvä juttu.

Quote by Dervish

legendaarisissa paikoissa kuten kåreni


Kårenin legendaarisuus, vaikka siellä on joskus hyviä bileitä ollutkin, rajoittuu mun mielestäni lähinnä ilmanvaihdon puuttumiseen, ovipalvelun "ystävällisyyteen" ja muutenkin angstiseen atmosfääriin.

Onko lyn yhtä kuin Marilyn? Jos on, niin sitten ei muuta kuin kuulaa piippuun. Siellä on joskus esihistoriallisina aikoina järjestetty "raveja".

Turkkusen bile-skenen muuttumisesta ei kannata turhaan olla huolissaan. Kummaltakin puolelt' jokkee pääsee teitä ja raiteita pitkin parissa tunnissa mestoille. Maskit naamaan, karvat jalkaan ja repullinen batterya messiin.

Quote by Jokke

Siellä on joskus esihistoriallisina aikoina järjestetty "raveja".

Nykyään ravit ollaan siirretty muualle.

Quote by Tapi T

Nykyään ravit ollaan siirretty muualle.


Meiniki näyttää säilyneen entisenlaisena, kova vauhti ja paljon karvoja. :012:

Quote by Jokke

Meiniki näyttää säilyneen entisenlaisena, kova vauhti ja paljon karvoja.

Eikä laukkoja suvaita!

Quote by Tapi T


Eikä laukkoja suvaita!


:001:

Turun "skene" alkaa tosiaan näivettymään hieman pystyyn.. Millenniumin mukana meni ainoa kuukausittainen iso bile, Fantasy sekä Progress ovat molemmat enemmän tai vähemmän hiljaiselossa. Code Red kiksupolkkailtoineen ja karvateiniskenestereineen taitaa olla ainoa joka hengittää..
Blankossa jotain houseiltoja silloin tällöin, Royal aloittanee siellä toimintassa hiljakkoin myös. Päiväkodissa tapahtuu kaikkea vähän vähemmän mainstreamia hyvällä fiiliksellä ja X0X Records saa toivottavasti jatkettua siellä elektroiltojaan, mikä ei ole ollenkaan niin saletti juttu kiitos ko. ravintolan omistajaportaan.. ("tervessii vaa") Dynamossa vaihtoehtokonemusiikkia myös toisinaan, ihan tutustumisen arvoisia iltoja sielläkin.

Ongelmatilanteena Turussa on, kuten Jussi sanoi, toimivien bile-/klubitilojen lähes täydellinen puute sekä olemassaolevien paikkojen hyötykäytön vaikeus. Hankalaa järjestää bilettä jos päivämääriä saa varmistettua 2 vk ennen bileitä jne. Usean tilan omistajat asettavat rokki-illat aina etusijalle ja niin edelleen.

Entinen konemusiikin mekka taitaa elää lievää lama-aikaa bileiden suhteen. Muutosta tilanteeseen tulee tuskin ihan heti. Valitettavasti.

Quote by JZZ

Ööh, turussahan on tällä hetkellä kaksi toimivaa "mainstream" -klubia, Progress Säätämöllä, ja Code Red Puuterissa. Sen lisäksi Viidakkorumpu järjestelee rumpubassobileitä silloin tällöin. Kårenilla bileitä on silloin tällöin.

En itsekään ymmärtänyt alkuun Code Redin konseptia ihan täysin, mutta loppua kohden meno on muuttunut ihan hyväksi. Sitä taas en ymmärrä miksi Proteus tulee Puuteriin soittamaan ilman että siellä on Code Red, Tony voi varmaan selventää asiaa?


Niin. Turussahan nyt sitten ei hirveästi ole mitään ihmeellistä menoa. Kaikkien kohdalla taitaa olla se, että kun jotain uutta ja ihmeellistä tulee, niin ne etsivät aina hetken aikaa itseään. Sama on käynyt mielestäni myös Code Redin kanssa, mutta nyt se vakiintuminen on varmasti jo onnistunut. Tuota Proteusta Puuterissa ilman Code Rediä tahdon kommentoida Tonyn avulla joka on lainattu upcoming eventsistä seuraavasti:

Quote by Supertony


Todennäköisesti vastaavanlaisia bileitä Puuterin itsensä järjestämänä ei tulevaisuudessa nähdä Tai niin no, mikään ei ole yhtä varmaa kuin epävarma.


Esitän oma mielipiteeni: Kaipa tässäkin on käynyt niin että itse baaria pitävät ihmiset kokeilevat rajoja ja miettivät tulevaisuutta. Mielestäni Puuteri olisi kohtuullinen paikka pitää isompiakin bileitä kun vain saisi kummatkin kerrokset käyttöön tapahtumalle. Tulevaisuus näyttää miten oikeasti on.

Millenniumin poissaolo on saanut aikaan kohtuullisen tyhjän olon varmaan monelle Turkulaiselle. Tilanne nyt vain on tämä. Kukaan meistä ei varmastikaan osaa ennustaa, joten vaihtoehdot jotka meille jätetään on odottaminen tai toimiminen. Kenellä sitten on tarpeeksi voimavaroja / innokkuutta / uskallusta kehitellä jotain Millenniumin tapaista niin nostan hattua. Siitä varmaan kaikki olemme samaa mieltä että tarjontaa voisi olla enemmänkin...?

Quote by Jokke



Kårenin legendaarisuus, vaikka siellä on joskus hyviä bileitä ollutkin, rajoittuu mun mielestäni lähinnä ilmanvaihdon puuttumiseen, ovipalvelun "ystävällisyyteen" ja muutenkin angstiseen atmosfääriin.

Onko lyn yhtä kuin Marilyn? Jos on, niin sitten ei muuta kuin kuulaa piippuun. Siellä on joskus esihistoriallisina aikoina järjestetty "raveja".


Kårenin legendaarisuus perustuu varmaan siihen, että monen turkulaisen bileissä käynti on lähtenyt kyseisestä paikasta liikkeelle. Omalta kohdalta en asiaa enää muista, mutta vähintään ensimmäisiä bileitä on joskus kårenilla käyty sekoilemassa. Ja muistan vielä sellaisenkin ajan jolloin ovella oli ihan mukavaa porukkaa... :p

Ja lyn on muuten on sama paikka kun marilyn, itse vältän paikkaa kun ruttoa, mutta joskus kun se oli vielä mehudisko (kauan kauan sitten...), niin paikka oli ihan jees. Nykyään taitaa turussa olla alaikäisten paikat vähissä.

Sitten vielä sellainan homma että epäilen suuresti että turussa ei riitä porukkaa käymään bileissä jos niitä olisi enemmän. Helsingin seudulla taitaa kävijöitä olla hieman enemmän, tosin olen kuullut sieltäkin päin valituksia että jengi ei käy bileissä

Päiväkodissa tapahtuu kaikkea vähän vähemmän mainstreamia hyvällä fiiliksellä ja X0X Records saa toivottavasti jatkettua siellä elektroiltojaan...


Electronic Therapyt - syksy/talvi 2002 @Päiväkoti:

18.10
15.11
20.12

Taagii electroo, italoo, tech-housea, bootya, teknoa, dubbia yms. kivaa luvassa. Joka kerta yksi live + pari dj:tä. Ohjelma ulkona tod.näk. ensi viikolla.

Quote by Tapi T


Eikä laukkoja suvaita!


Paitsi niitä hevosia, joiden toinen nimi (onko hevosilla sukunimet?) Laukko, esim. legendaarinen Houston Laukko.

Quote by Dervish

..tai Salon blackhole missä sentään on jotain ns UG fiilistä.

..sanoppas muuta!..nykyään vaan aika vaikeet saada ko. paikkaa vuokralle..ainakaan kohtuu hintaan..:012:

Pientä omaa tyhmää tarkastelua...

Tuollaisia reiv-ug-tehdashalli-fiilis paikkoja ei oikeastaan enää Turussa ole. Onko niitä ikinä ollutkaan? Itselleni hyvin rakas ja muistorikas Auran Panimo meni saneeraukseen ja sitä kautta jonkun lätkäjätkän ravintolaksi. Yksi hyvä syy lisää inhota jääkiekkoa.

Factory ei ole enää ollut moneen vuoteen avoinna (Sitä yhtä poikkeusta lukuunottamatta). Paikkana oli kyllä hyvin makea ja maanalainen. Tosin loppuajan musiikki alkoi olemaan sitä täyttä itseään että oikeastaan ei ollut muuten kuin paikkana paha menetys. No jäi meille muistoksi JS16 Factory Club Remixit :)

Steel otti ja meni kiinni, mikä ei ollut mikään yllätys sekään kun ottaa huomioon millainen mulkku sitä lopulta johti. Joo ja olen katkera, turha kysyä, mulla on syyni.

Nykyisistä paikoista TVO on sopivan pieni ja intiimi, mutta jos siellä järjestät jotain niin kukaan ei jaksa tulla koska matkaa keskustaan on kuitenkin jonkun verran. Toimii kuitenkin tiettyjen piirien pienenä illanviettopaikkana, kuten ne pari muutakin siellä päin olevaa tilaa :)

Säätämöstä kannattaa muistaa se että se perustettiin alunperin livebändeille rokkitarkoitukseen, ei konemusiikille, vaikka näitäkin iltoja siellä on ollut ihan kiitettävästi (Siis muitakin kuin Progress yms).

Toinen ongelma on se että kuka ylipäänsä haluaa pitää mitään isomman luokan juttua Turussa jos se vähääkään poikkeaa siitä tutusta ja turvallisesta "mainstream" linjasta.

Ihmisten oma nihkeys on osasyy siihen että ei pahemmin kannata järjestää mitään isomman mittakaavan juttua jos se ei ole sitä tuttuahuttua. Surullista mutta totta. Taitaa tosin olla sama linja vähän jokapuolella Suomea.

Tämä omalta osaltaan tietenkin ajaa siihen että pidetään ne pienet bileet pienissä paikoissa joissa ei ole mahdollisuutta ottaa takkiin tai sitten ottaa hyvin vähän takkiin. Toinen ongelma on se että potentiaalisia paikkoja ei tosiaankaan ole. Ne ovat kiven alla. Turusta puuttuu sellainen Säätämön vetoinen paikka jossa pystyisi järjestämään vaihtelevia iltoja.

Ei tilanne kuitenkaan niin huono ole kuin mitä voisi kuvitella. Onhan Turussa "klubeista" Blanko, Päiväkoti ja Dynamo, joista ainakin itse löydän vähintään yhdestä paikasta itselle sopivaa musiikkia. Enemmän tai vähemmän aktiivisia järkkääjiä ovat ainakin jo todetut Viidakkorumpu, Progress, Fantasy, Code Red, Royal, X0X, Attraktio, X-Rust jne jne...

Milleniumin lopetettua voi siihen genreen paneutuneista ehkä tuntua hitusen tyhjältä. Omasta mielestäni kuitenkin Turussa tapahtuu suhteellisen paljon ja suhteellisen mielenkiintoisia juttuja jos vain pitää korvat auki ja omaa laajemman kuin yhden genren musiikkimaun.

Ja mitä Lyniin tulee... Se on kunkku paikka, harmi etteivät antaneet järjestää pornoteemabileitä siellä :( Viimeksi kun kävelin ohi niin joku pistettiin ambulanssiin siinä oven suussa, se jos mikä oli ihqa. Mutta jos oikein hc:ta lähtee etsimään niin kannattaa käväistä Tinatuopissa ja siitä suunnata survivormatkalle Lausteen/Varissuon lähiöpubeihin viikonloppuna :)

off topic ja pois...

Originally posted by Kalle Karvanen
...hyvin rakas ja muistorikas Auran Panimo...


tää oli paras mesta! tämä takaisin...

Onhan Manillakin vielä olemassa. Paikkana mun mielestä kohtuullisen hyvä. Vieläkun joku järkkäis sinne jotain toimivaa biletystäkin...

Siellähän oli viimeeks touko-kesäkuun vaihteessa täydelliseksi fiaskoksi menneet bileet (nimeä en muista) jossa livenä soitti New York City Survivors jonka jälkeen tuli estraadille jotain täydellisen väsyneitä DJ-miehiä...:mad: Potentiaalia olis ollu vaikka mihin. Hommasta tehtiin etukäteen jopa lehtijuttu Turkulaiseen.

Jokatapauksessa paikalla oli vain about kourallinen ihmisiä. Nyykkärit soitti hyvin, joskin kovin lyhyen setin. Mutta sitten alkoi alamäki. Olin jutellut Irwinin kanssa viikkoa ennen bileitä ja hänen mukaansa bileissä oli tarkoitus soittaa hieman 'experimentaalimpaa' elektronista musiikkia. Ilmeisesti nuo DJ:t eivät olleet asiasta tietoisia, vaan soittivat jotain 'tusinakesähousea'. Kuuntelimme jonkin aikaa soitantoa ja heppujen asenne vaikutti siltä että muun tyyppistä musiikkia ei tulla soittamaankaan. Ehkä 2 ihmistä oli tanssimassa parhaimmillaan, ja porukkaa lähti pikkuhiljaa pois kun meininki oli niin huono...

Ei ihme että bile skene näivettyy jos bileitä on harvassa ja niiden järjestelyt kusee. Etukäteismainostus oli em. bileissä hieman ontuvaa, lehtijuttua lukuunottamatta. Muutama hassu mainoslappu keskustassa. Itse en internetistä löytänyt mistään infoa koko bileistä. Accesss.orgiin tai Platinumille laitettu info olis voinut tuoda hieman lisää ihmisiä paikalle.

Harmittavaista että potentiaalisesti hyvät bileet kusee tuolla tavalla.

Joo, on vissiin parempi pitää pienet pileet kuin isot.
Molemmista saa saman rahan!
Työpanos ja "vitutus-stressi-käyrä" vaan nousee isossa mittakaavassa...

Quote by Pete Input

Joo, on vissiin parempi pitää pienet pileet kuin isot.
Molemmista saa saman rahan!


Ööh ja sun mielestä bileitä pitäis järjestää vaan sitä varten että niistä sais rahaa? Up yours, then.

Quote by upee



Ööh ja sun mielestä bileitä pitäis järjestää vaan sitä varten että niistä sais rahaa? Up yours, then.


Sanoinko mä niin? Opettele lukemaan rivien välistä...

Aloittaessani "reivikulttuurin" armon vuonna 98 bileitä oli niukasti ehkä kerran kk. nykyään uusia "klubeja" sikiää joka suunnasta. joka perhanan päivä kahvilassakin rupee olemaan niitä!! Ja taas on uusi "klubi" pystyssä ku pistetään pari lakanaa kattoon ja palkataan proteus soittamaan. tää on ihan epätodellista!!! ennen sentään bileet oli legendaarisissa paikoissa kuten kåreni tai Salon blackhole missä sentään on jotain ns UG fiilistä. mitä helv ideaa on pitää niitä jossain baareissa etc. puuteri!! järkyttävää sanon et ammun itseni sinä päivänä ku lynissä on "reivit". (kaikki tku varmaan tietävät paikan)

O