Googlen Chrome selain vie oikeutesi.

Back to tv, radio, leffat, web O

"Googlen uuden Chrome-selaimen käyttöehtojen mukaan selaimen asentamalla käyttäjä antaa Googlelle täydet valtuudet käyttää, muokata, kopioida ja julkaista mitä tahansa materiaalia, jonka käyttäjä on lähettänyt, julkaissut tai esittänyt Googlen tuotteilla, ohjelmilla, palveluilla tai verkkosivustoilla.Käyttöehtojen mukaan Googlen oikeus on pysyvä ja peruuttamaton, eikä Google maksaa sisällön käytöstä tekijänoikeuskorvauksia.

Käytännössä siis mikä tahansa teksti, jonka käyttäjä Googlen selainta käyttäen kirjoittaa, on Googlen vapaasti käytettävissä. Tämän mukaan esimerkiksi käyttäjän selainpohjaisilla työkaluilla kirjoittamat blogimerkinnät ja verkkokeskustelukommentit olisivat hakukoneyhtiön hallinnassa."


http://www.digitoday.fi/tietoturva/2008/09/03/googlen-selain-vie-oikeutesi/200822891/66

Hui! Hyvä että tämmöisestä leviää info kaikille, muuten tuo kuulosti alustavien tietojen mukaan ihan varteenotettavalta selaimelta.

Hmm... täytyykin lueskella toi eula uusiks.

Eipä muuten suostunu toimimaan edes mun työläppärin vistassa, ja ihan hyvä niin. Eipä kyllä saa edes kaikkia Chromen luomia hakemistojakaan poistettua...edes admin-oikilla *täh*.

Pitääkin hiukan haxoroida ubuntun kautta, trallala *nuotti*...

Nää onkin mielenkiintosia juttuja. Moon miettiny monta kertaa, että miten menetellään tilanteessa, jossa joku käyttäjä lainaa jonkun toisen tekstiä, kopioi jonkun toisen ottaman kuvan, tallentaa jonkun toisen tekemän biisin googlen selaimen kautta. Jos google käyttää niitä hyväkseen, niin tuleeko sanktiot sitten googlelle (kun eivät ole tarkistaneet alkuperää) vai uploadin suorittajalle?

Guugl is iivil! Täs on salettiin joku juoni takana, sanokaa mun sanoneeni. Mut joo ei paljoo kiinnosta, ennenkuin tolle on joku Adblockeri ja Auto Copy, jotka on Firefoxissa (tosin ne vois Mozillalla vääntää samanlaisen muistinhallinnan Firefoxiin kuin Chromessa on + ton setin, että yhen tabin kaatuminen ei kaada koko selainta, koska ne on erillisiä prosesseja). ELi siis ennen noita ominaisuuksia en edes harkitse luopuvani Firefoxista. No mutta, katellaan mitä tästäkin tulee.

Eikös tää muutettu?

http://www.itviikko.fi/tietoturva/2008/09/04/chrome-antaa-oikeudet-takaisin/200822981/7

[q]Google muutti Chrome-selaimensa ristiriitoja herättäneen käyttöoikeussopimuksensa ehtoja käytännössä pyyhkien kokonaan pois kiistanalaisen kohdan.

Muutos on tosin tehty tällä hetkellä vasta englanninkieliseen eulaan (end user license agreement).

Aikaisemmin Chromen lataaja antoi Googlelle muun muassa täydet valtuudet käyttää, muokata, kopioida ja julkaista mitä tahansa materiaalia, jonka käyttäjä on lähettänyt, julkaissut tai esittänyt Googlen tuotteilla, ohjelmilla, palveluilla tai verkkosivustoilla.

Mutta nyt teksti on hävinnyt kokonaan. Englanninkielisessä eulassa on kohdassa 11 jäljellä enää seuraava teksti: "You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services".

Eli suomeksi: "Käyttäjä säilyttää Palveluiden kautta tai Palveluihin lähetetyn, julkaistun tai esitetyn Sisällön tekijänoikeudet ja muut käyttäjän omistamat oikeudet".

Googlen Chromesta vastaava lakiasiainjohtaja Rebecca Ward totesi Ars Technicalle, että alkuperäinen teksti johtuu Googlen tavasta kierrättää eri palvelujensa euloja mahdollisimman paljon. Tässä tapauksessa eulaan oli siis ilmeisesti eksynyt sinne huonosti sopivaa tekstiä.

Muutos koskettaa takautuvasti myös niitä, jotka ehtivät hyväksyä alkuperäisen eulan.[/q]

[q]lohikarme, 4.9.2008 16:44:
Eikös tää muutettu?
[/q]

Toi Chromen eula on kai vaihdettu, mut huomionarvoista tässä kaikessa hässäkässä on se että google on piilottanu identtisen pätkän muidenkin omistamiensa firmojen (esim. Youtube ja Blogger) eulaan. Niiden vaihtamisesta ei oo kuulunu mitään.

Mut ylipäänsä, google on todellakin iiiiiiiviiiiill. kaikille tiedoksi, ja heti käyttöön otettaviksi:
http://www.scroogle.org
http://www.google-watch.org

Operalla meni tämän sivun avaamiseen noin sekuntti, jos toi on nopeampi, ei siitä ainkaan mitään hyötyä ole.

Onkohan gmail muuttanut kanssa eulaa jossa oli ihan sama kun Chromessa että annat kaikki oikeudet ja oman sielusi googlelle. ilmaiset paskat kunniaan

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Google+korjaa+selaimensa+ohjeistuksen/1135239175947

Chrome osaa mukavasti lähetellä tietoa googlelle aivan itsestään. Omniboxiin kirjoitetut tekstit välittyvät suoraan googlelle vaikka ei painaisi enteriä tekstin loppuun.

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2008/09/04/nain-estat-googlen-selainta-keraamasta-tietojasi/200823041/66


Kova veto Googlelta. Se vankistaa entistä enemmän asemaansa verkkomainonnan puolella.

”No se ei ole sivusto, se on selain.” ylikosylikomisario Lars Henriksson KRP

O