Bileisiin New Yorkissa!

Back to muu maailma O

[q]Kon-tiki, 14.9.2007 14:17:
Aloitan nykkitopicin, kun seuraavan kerran on NYC-aiheesta jotain kysyttävää.
[/q]

... eli lunastan kaatosateisen maanantain kunniaksi lupaukseni Lontoo-topicin puolelta ja kysyn, mikä on New Yorkin nykyinen biletilanne ja mitkä ovat parhaat Nykistä kertovat bilenettisaitit. Kiitos

[size=9]Ollaan tätä ennen oltu 2001 talvella, menossa uudestaan 2.11.[/size] [size=11]ja huom. kaikki! Hulluilla päivillähän on tän viikon torstaina Finskin suorat m-p:t 399[/size]

[q]Tontsis, 8.10.2007 10:45:
Todella vanha Kalle Karvasen matkakertomus
[/q]

Kiitoksia, Day 1 jo luettu! Tapahtumat sijoittuvat puoli vuotta meidän edellisen Nykin reissumme jälkeen eli jos jollain sattuisi olemaan uudempaa infoa ja vielä vaikka tällaisille ns. normibilettäjä-ladyille, niin don't hesitate to add it here

[q] Kon-tiki, 8.10.2007 10:36:
mikä on New Yorkin nykyinen biletilanne ja mitkä ovat parhaat Nykistä kertovat bilenettisaitit. Kiitos *hymy*[/q]

Kas näin päivittyvät klubbarilaisten Nykki-tiedot ja on muuten aikakin, sen verran halpaa Nykissä on tällä hetkellä. Koskee myös bilelippuja!

Ensin yleistietoja, jotka koskevat alla mainittuja paikkoja ja baareja muutenkin:
* Aina henkkarit mukaan. Klubeilla paperit kysytään kaikilta! Täällä ei edes selvin päin olevalle keski-ikäiselle aina myydä olutta lähibaarissa ilman ID:ta (koettu on).
* Aina korvatulpat mukaan. Nykissä ei työsuojelu urputa turhia ravintolatyöntekijöiden altistumisesta melulle.
* Viinan myynti loppuu klo 04.00, vaikka klubi olisi auki pidempäänkin. Sen jälkeen on vaan soft drinksejä myynnissä.
* Tarjoilijaa on kohteliasta tipata $1 setelillä per ostettu juoma. Vessavahdeille voi heittää taalan sillon ja toisen tällön wc-käyntien tiheydestä ja laadusta vähän riippuen. Klubien vessat ovat siistejä.
* New Yorkin klubeilla narikka ei ole pakollinen edes talvella, ilmeisesti siksi että...
* ...tupakointi tapahtuu ulkona, mutta klo 04.00 jälkeen ei enää missään (tai sitten salaa jossain nurkan takana kuin yläasteella aikanaan).
* Ibizan sesongin ulkopuolella New York on maailman house-musiikkimekka no. 1, mikä suurimpien dj:den kotipaikan tuntien ei ole yllätys. House-, trance-, tekno-, minimal- ja jopa psykekeikkoja löytyy täältä

http://www.rhythmism.com/forum/calendar.php?c=1

Klubeja (ug:eimmasta kaupallisimpaan)

* Studio B, Williamsburg, Brooklyn Täältä sitä teknoa löytyy (ilmeisesti myös muita bass-pohjaisia tyylilajeja ks. nettisivu). Oltiin Studio B:ssä M.A.N.D.Y.n ja Damian Lazaruksen keikalla (liput $10). Sijainti vanhassa teollisuusparakissa keskellä hylättyä 1800-luvun teollisuusaluetta - jos ei tunnettaisi aluetta/olisi oltu porukalla liikenteessä, olisi kuumottanut. Kartta kannattaa printata ja jos on yksin liikenteessä, ottaa taksi. W:burg ei kuitenkaan ole läheskään yhtä vaarallinen kuin miltä näyttää, esim. Kurvissa saa varoa enemmän. Ainakaan kukaan urpo, tai ylipäätään kukaan, ei tule tekemään tuttavuutta oletetun ylicooliutensa takia.

Lähimmälle subway-asemalle (Bedford Avenue) noin 1km. Aseman luona, samannimisellä kadulla on Williamsburgin halveksittu mutta ihailtu baarialue "hipster central", jossa kaikki esittää olevansa vaihtoehtoisia indie-rokkareita. Siellä juotavat halpoja, Studio B:ssä kalliita.

http://www.clubstudiob.com/


* Galapagos, Williamsburg, Brooklyn Poikkitaiteellinen mesta, jossa vähemmän tunnettuja dj:tä. Oltiin jonkun Berliinissä asuvan detroitilaisen keikalla (liput $10). Galapagos on vanhaan teollisuushalliin rakennetun ison baarin takatila, klubiksi pieni sellainen. Bedford Avenuen subway-asemalle ehkä 300m asutulla ja hyvin valaistulla alueella, eli taksi ei tarpeen.

http://www.galapagosartspace.com/


* Webster Hall, Manhattan Sijainti lähellä Union Squaren vilkasta subway-asemaa. Kiksu- ja psykejumalien kotikenttä New Yorkin ilmeisesti vanhimmassa tanssilukaalissa. Kuin pienennetty versio Vanhasta Yo-talosta, paitsi sound system on huomattavasti suurennettu versio, luojan kiitos!

Nähtiin nimittäin siellä 3 päivää sitten ehkä härdellein dj-keikka koskaan. Häröä lisäsi se, että dj miksasi täydellisesti kaikesta "sekoilustaan" huolimatta, mutta kyllähän New Yorkin oma poika Danny Tenaglia osaa

Liput $30. Keikka kesti 6h (02-08) ja oli halonhakkuu-osaston tribalia, ei kiksua eikä psykeä, jos joku sitä pelkäsi. Suomessa samanlaista, melkein yhtä hyvää, on kuultu vain tän vuoden maaliskuussa Junior Vasquezin keikoilla ja siinä se. Keikan aikana Danny mm. miekkaili lasermiekalla dj-kopissa joka oli esiintymislavalla, kävi välillä lavan reunalla vogue'aamassa, käytti lasermiekkaa "virvelinä", puhui levyjen päälle vocoderilla jotain josta mä en tajunnu yhtään mitään ja kuulutti mikkiin että "Are you guys alive? There's gonna be some fuckin changes in 2008 and if you wanna see me again, you better move!"

Yleisöä oli tossa vaiheessa vähänlaisesti, uskomaton yhdistelmä [lisää tähän parhaaksi katsomasi määre]bodareita, pieniä lattari- ja kiinantyttöjä, mä ja JR. Nähtiin Danny 5:dettä kertaa ja tää kerta oli paras -- niin siistiä ettei pysty enempää kuvailemaan Jopa tuntemattomat ihmiset oli ystävällisiä

http://www.websterhall.com/


* Pacha NYC, Hell's Kitchen, Manhattan Lähin subway-asema 50th St/8 Avenue, noin 1 km. Taksin saanti vaivatonta. 2-vuotias franchise-klubi, jonka Erick Morillo omistaa. Jos joku uneksii että tämä on niinkuin Ibizan Pacha, voi kokea yllätyksen. Tämäkin paikka on hyvänkuuloinen mutta karu vanha tehdas, itse asiassa "viimeinen Sound Factory" ennenkuin ko. klubi suljettiin (se legendaarinen Junior Vasquezin Sound Factory oli Meatpacking Districtissä ja myöhemmältä nimeltään Twilo, sekin suljettiin. Siinä oli todella iso klubi ja äänentoisto!)

Pacha on lähellä New Jerseystä tulevaa autotunnelia ja paikan yleisöä nimitelläänkin "bridge and tunnel crowdiksi". Nuoria ja aivan liian tahmanäppisiä ne ovatkin, mutta kun 5 päivää sitten oltiin siellä Subliminal Recordsin 10-v.juhlissa (ennakot netistä $35), musiikki oli vaan niin hyvää että tungosta ym lieveilmiöitä jaksoi kestää. Morilloa ei proget ja minimalit liikuta *hymy*, itse asiassa illan kohokohdat oli kahden Subliminal-kokoelmilta tutun hittibiisin singback(?)-versiot aidoilla laulajilla ("Just Can't Get Enough" ja "So Many Times").

Jos veikkaa että Pachaan on tulossa vilkas ilta, luottokortilla voi tilata liput netistä ja pääsee jonon ohi näyttämällä varausnumeron sekä varaukseen käytetyn luottokortin tai ID:n. Rauhallisempiin iltoihin saa ilmaiseksi pari lippua, jos liittyy heidän postituslistalle! Kellarikerroksen vessojen välissä on vesiautomaatti, josta muutkin täyttivät vesipullojaan (muuten vesi à $5).

http://www.pachanyc.com/index.html

----------------

Tässsä oli muutama klubi, toivotaan että ehditään käydä parissa muussakin

^ Kiitos, toi on ihan hyödyllinen kertomus!

Viimeksi käynyt New Yorkissa yli 10 vuotta sitten..

Onko Nykissä enää sitä tanssikieltoa, kuin muistan jostain lukeneeni, että jotain aika outoja säädöksiä oli klubeilla?

[q]Individual, 28.11.2007 10:48:
Onko Nykissä enää sitä tanssikieltoa, kuin muistan jostain lukeneeni, että jotain aika outoja säädöksiä oli klubeilla?
[/q]


Enpä oo moisiin törmännyt.

kiitos kon-tikille hyvista vinkeista!

[q]Individual, 28.11.2007 10:48:
Onko Nykissä enää sitä tanssikieltoa, kuin muistan jostain lukeneeni, että jotain aika outoja säädöksiä oli klubeilla?
[/q]

tenagliallahan oli ainakin omia saantojaan, mm. lattialla ei saanut tanssia ringissa, eika kannykkaan saanut puhua, muuten danny saattoi alkaa osoitella ja huutaa mikkiin

[q]Jinx, 28.11.2007 11:03:
Enpä oo moisiin törmännyt.
[/q]

Viitannee tähän viime talvelta: http://www.1010wins.com/pages/262840.php?contentType=4&contentId=345627

[q]serge, 28.11.2007 11:31:
---
Jinx, 28.11.2007 11:03:
Enpä oo moisiin törmännyt.

---


Viitannee tähän viime talvelta: http://www.1010wins.com/pages/262840.php?contentType=4&contentId=345627
[/q]

Juuri tuota meinasin.

Ja voin vakuuttaa, että noilla yllämainitsemillani klubeilla on tanssiluvat vähintään kunnossa! Itse asiassa mikä täällä on eurooppalaisen teknohouseihmisen näkökulmasta aika ainutlaatuista, on se että Manhattanin klubeilla monet tanssivat hip hoppia (Williamsburgissa ollaan niin cooleja, että tanssiminen on suomalaisiin silmiin normaalia ns. Eurodancea)

Manhattanilla mennään sit housen tahtiin näin:

http://www.youtube.com/watch?v=VzGZjetYRug

Tanssikielto koskee baareja. Niiden seinillä voi olla kyltti, ettei siellä saa tanssia. Joissakin on ollu siviilikyttiä kytiksellä, ja jos joku on vähän nytkyny niin paikka on saanu muistaakseni 15000 dollarin sakot. Saiiiraaasta!! Tollaset lait ja etenki Giuliani on muuttanu kaupungin luonnetta voimakkaasti Brooklynissä on kyl nykyään turvallisempaa kuin ennen

Löydettiin tiistaina New Yorkin totaalinen "Redrum" eli

* Cielo (Meatpacking District)! Helsingin Redrumissa käymättömille selityksenä, että Cielo on pieni n. 200 hengen klubi, jossa tanssilattiaa hallitsevat Funktion Onen skobet. Joitain pieniä eroja löytyy, mm. katto on korkeammalla ja valojen käyttö asiallisempaa kuin niinä parina kertana kun RR:ssa olen käynyt, baarihinnat ovat korkeammat mutta portsarit trendipaikkaan nähden yllättävästi tosi kivoja (en hauku RR:n portieerejakaan, mutta C:ssa heidän ystävällisyys herätti oikein huomion).

Cieloon on subwaylinja L:n 8thAve/14th St päättäriltä n. 200 metriä matkaa, siis saman verran kuin Helsingin serkussaan, kun kaupunkien lievää suuremman kokoeron ottaa huomioon. Musiikkilinja Cielossa on erilainen, siellä kaikki residentit ovat ilmeisesti tanssimusiikkimiehiä, no Junior Vasquez ainakin on. Tiistaina oltiin kuitenkin ei-residenttien Layo & Bushwackan GU 33: Rio -levyjulkkarikeikalla, jonka musiikkilinjauksella sinänsä ei ollut tekemistä levyn sisältämän musiikin kanssa, mutta hyviä olivat kuitenkin. Teknoa ja techiä soittelivat ja arki-iltaa kun elettiin, jengi rupesi vähenee 03 jälkeen. Tilatkaahan joku heiät Suomeen soittamaan

http://cieloclub.com/

Nyt ei puhuta klubielämyksestä, mutta laitetaan seuraava tänne, koska asia todellakin koskee kaikkia jotka ovat ikinä diggailleet vokaalihousea!

Pari iltaa sitten käytiin katsomassa taatusti maailman parhaiten laulettu musikaali, Broadwaylla vuonna 2005 aloittanut The Color Purple, joka kertoo mustien naisten elämästä etelävaltioissa 1920-50-luvulla. Perustuu elokuvaan ja kirjaan, joiden suomalainen nimi on Häivähdys purppuraa. Lavalla ei ole yhtään valkonaamaa eikä se ainoa latinokaan laula, vaan tarjolla on toistakymmentä biisiä soulia, pari bluesia ja pari gospelia. Meidän näkemässä miehityksessä pääosan lauloi kaikkien aikojen paras American Idol -voittaja Fantasia Barrino (vuodelta 2004, jolloin Dreamgirls-elokuvan paras laulaja Jennifer Hudson sijoittui kolmanneksi. Ko. kautta ei ikävä kyllä näytetty Suomessa).

http://www.colorpurple.com/

Kuten linkistä näkyy, Fantasia ei laula loppiaisen jälkeen, mutta silloin isoimpaan sivuosaan tulee Chaka Khan. Viime American Idolin paras laulaja, 4:nneksi sijoittunut Lakisha Jones, käy laulaa gospelkuoron solistina. Mieslaulajat ovat yhtä hyviä.

Teatteri ei ole kovin suuri, yleisö on mukavissa turistivaatteissa ja suurin osa heistä oli keski-ikäisiä eikä eläkeläisiä. Liput saman illan näytöksiin n. $60 paikasta, josta saa muutkin Broadway-liput alennuksella:

http://www.tdf.org/TDF_ServicePage.aspx?id=56

Jos joku ei siis vielä älynnyt, tässä on tarjolla parasta laulua ikinä missään. Välillä meinasin pyörtyä penkkiin istuilleen *sydän**sydän**sydän*

[q]Kon-tiki, 15.12.2007 18:49:
Löydettiin tiistaina New Yorkin totaalinen "Redrum" eli


http://cieloclub.com/
[/q]

Heh enpä kyl ihan heti nycin redrumiks lähtis sanomaan :D Funktion Onet kyllä löytyy, mutta muuten paikasta tuli kyllä ennemminkin mieleen chillimpi housemainen paikka, varsinkin tuon sisäpihan tupakointialueen ansiosta. Myös desibelitasot olivat niin paljon chillimmät ainakin itse käydessäni, että päähuoneessa kyllä pystyi juttelemaan ihan hyvin koko ajan :F Drinkit nyt makso sen about $10, joka nyt on kohtuu perushintaa vähänkään paremmissa paikoissa tuolla.

Käryskö siellä nytkin ganja sisäpihalla kohtuu runsaasti? Ei ainakaan tuolloin poket pahemmin välittäny kuhan meininki pysyi hanskassa, which is nice :p

[q]niomic,
Käryskö siellä nytkin ganja sisäpihalla kohtuu runsaasti? Ei ainakaan tuolloin poket pahemmin välittäny kuhan meininki pysyi hanskassa, which is nice :p
[/q]

Eipä tuo kärynnyt. Tupakkatila sisäpihalla oli/on kyllä aika siisti ja tähän vuodenaikaan mukavasti lamppulämmitetty.

Silti pysyn edelleen kannassani, että NYCissä käymistämme klubeista Cielo on totaalisesti eniten ihan kuin redrum. Siis silti vaikka Cielossa on katto mukavasti korkeammalla ja skobet suunnattuna vain tanssilattialle, mikä tuottaa todella kovan volan lattialle mutta jättää sitä vähemmän klubin muihin sinänsä pieniin tiloihin. Redrumissahan osa penkeistäkin on jotain bassokajareita, niin että musiikki kuuluu todella riittävän hyvin koko tilassa. Hyvä homma sekin, ei siinä mitään.

Edit 29.12. - reissu about purkissa. Musiikillisesti vaikutelmaksi jäi se, että Suomessa (ainakin Helsingissä) on hyvin pullat uunissa minimalin + elektrohousen suhteen ja varmaan kiksunkin (jälkimmäisen oletan, kun en kuulu harrastajiin). Tribalia Suomessa saisi olla enemmän! Joka tapauksessa ei tää NYCin bileskene nyt niin paljon isompi ole kuin Suomen, esim. Saksassa, Briteissä ja Ibizalla harrastajajoukko on paljon suurempi kuin täällä.

Silti Nykkiä on itsestäänselvästi pakko suositella kaikille. Jos ei turistiviisumi ym. käytännön seikat estäisi, tänne jäisi loppuelämäksi. Aina ei voi voittaa, jatkakaa muut tästä

Käytiin Cielossa broidin kanssa nyt lauantaina.

Jonotettiin puolisen tuntia ja paria tyyppiä ennen meitä poket sanoivat "Ettei sisäänpääsy tule onnistumaan tänään jonosta". Käytännössä siis naisryhmät ja pariskunnat päästettiin jonon ohi.

Jonotettiin vielä puoli tuntia ja päästiin sisään. Pääsylippu oli $20 narikka oli $3. Bisse $7/pullo (+tipit) ja vessamiehelle välillä kanssa tippiä.

Klubi oli yllättävän pieni ja hämärä tila. Musiikki oli kuin suoraan Cosmic Citystä. Asiakaskunnasta suurin osa oli miehiä ja minä (27v) ja broidi (25v) oltiin nuorimmasta päästä.

Runoilinkin toiseen topikkiin eräästä apinasta joka rupesi siellä vessassa uhoamaan. (Kaatoi juomansa samaan aikaan kun käänsi katseensa mua kohden=aiheutin siis sen juoman kaatumisen) Security toimi hyvin ja ahvi saatettiin ulos.

Hyvä fiilishän klubista jäi vaikka se olikin ehkä hieman liika puhtoinen ja ahdas omaan makuuni.

Katsotaan 10 vuoden päästä uudestaan.

Ilmoitelkaahan jos joku on menossa Nykiin seuraavan vuoden aikana klubbaamaan, tulen seuraksi! Yksinään se on vähän turhan kaukana lähteä, sen nelisen tuntia tästä Pennsylvaniasta sinne ajelee. :)

Tähtäimessä olisi syyskuun alkupuolella matka New Yorkiin. Näin alustavasti olisi kiva käydä kuuntelemassa housea ja teknoa, joten varmaankin suuntaan silloin ainakin Pachaan ja mahdollisesti Cieloon. Ainakin François K olisi mukava nähdä livenä, on sen verran legendaarinen äijä. Ja miksipäs ei myös Danny Tenaglia.

3-11.10 nykissä.

3 päivä olisi Cielossa Nick Warren

4 päivä olisi Pachassa Morillo


Hyvää housea / tribaalia varmaan mahtuisi keskelle viikkoa tai toiselle perjantaille... olisiko ehdotuksia :)

[q]ville, 3.9.2008 13:27:
3-11.10 nykissä.

3 päivä olisi Cielossa Nick Warren

4 päivä olisi Pachassa Morillo


Hyvää housea / tribaalia varmaan mahtuisi keskelle viikkoa tai toiselle perjantaille... olisiko ehdotuksia :)
[/q]

Tänhetkisten tietojen pohjalta palaisin Cieloon. Itse ei käyty, mutta monet kehui Francois Kevorkianin jokamaanantaista Deep Space -iltaa. Housea, mukana myös välillä rokkia ja mitä maestro nyt saa päähänsä soittaa. Ja tietysti torstaina 9.10. Adam Beyer, jolla kyllä on aikaa soitella Cielossa mutta Suomeen saakka ei ole Ruotsista päässyt kuin kerran

Älkää vaan menkö Junior Vasquezin keikalle, vaikka sellanen jostain ilmestyisikin. Se mitään housea ole vaan aivan järjettömän kaupallista ysäri-pilipalia, johon verrattuna joku David Guetta on maailman uugein puristi.

O