Joulu Burmassa, pari viikkoa Intiassa, muutama vuosi Thaimaassa ja puolielämää Oztraliassa

Back to muu maailma O

Avasin blogin johon kirjoittelen suhteellisen säännöllisesti :)
http://matkallaoztraliaan.blogspot.com/


Ajattelin kirjoitella tänne hieman matkakertomuksia loppuvuoden aikana ja aloitan nyt jo ennen kuin olen edes koneeseen astunut. Elikkä lähtö on 15.11 hulluiltapäiviltä ostetulla lipulla Helsingistä New Delhiin (385).

"Sounds like a good deal..."
Siis todellakin lento maksoi vaivaiset 385 menopaluu!!! Minun tapuaksessani paluu jää tosin käyttämättä ellen löydä Intiasta pakolaiseksi suomeen haluavaa näköistäni kaveria jolle lipun lahjoittaa passikopion kera.

Viisumit
Visa on arrival toimii sekä Intian että Thaimaan kohdalla. Burmaan sen sijaan joudun hakemaan viisumin ennakkoon suurlähetystöstä Delhistä. Viisumi on periaatteessa mahdollista saada lentokentältä, mutta vaatii sitä, että käyttää valtion matkatoimistoja opastetuilla matkoilla sekä valtion virallisia hotelleja. Matkani idea ei kuitenkaan ole tukea hallitsevaa sotilasjunttaa niimpä hankin viisumini etukäteen.
http://www.windhorsetours.com/myanmar/visa.php

New Delhi
Delhissä tarkoituksena viipyä ainoastaan 4-5pv tai niin kauan kunnes Burma/Myanmar viisumini käsittelyy suurlähetystössä kestää. Viisumin Burmaan saa turistina 28vrk ajaksi. Viisumia haettaessa tulee ilmoittaa missä hotellissa asustelee, mikä on matkan tarkoitus. Lisäksi muutama hauska erikoisuus löytyy mm. matkapuhelin vaatii erikoisluvan mikäli tälläisen vempaimen haluaa mukanaan maahan viedä. Itselläni ei ole tarkoitusta ottaa mukaan kuin kamera. Tietysti kamerankin suhteen saattavat olla skeptisiä minkä vuoksi kamera (joka tarkoitus ostaa Delhistä) tulee oleen mallia "boksereihin piiloon mahtuva". Netin kautta tutuksi tullut Burmalainen ystäväni on lupautunut järjestämään kutsun jonka mukaan asustelen hänen luonaan ja näin ollen saan viisumin. Hän ottaa samalla suuren vastuun, sillä jos teen jonkin rikkomuksen Burmassa on ystäväni mitä todennäköisemmin jonkin asteisissa ongelmissa. Mutta tämänkin tietäen hän on silti vakuuttunut että haluaa auttaa.

Delhi-Kalkuta
Delhistä jatkan matkaa Kalkuttaan todennäköisesti junalla. Kalkutassa vietän pari pv jonka jälkeen lennän Burmaan. Juna New Delhistä Kalkuttaan kestää vähän ronski vuorokausi ja kilometrejä taittuu reilu 1500km. Hintaa matkalle tulee n. 10,5 nukkumavaunussa... ai niin ja tämähän on "superfast" juna :)
http://www.indianrail.gov.in/

Kalkuta - Yangon
Indian Airlines lentää 2 kertaa viikossa vain ja ainoastaan Kalkutasta ja vain ja ainoastaan Yangoniin. Ja koska maateitse ylitse ei pääse niin tämä lienee ainoa vaihtoehto lännestäpäin tullessa. Lennon hintaa en vielä tiedä, eikä se selviä sivuilta. Toivottavasti email kertonee enemmän. Lento kestää alle 3h maanantaisin ja 5h perjantaisin.
http://indian-airlines.nic.in/

Sain tietooni, että 2004 olisi kaksi moottoripyöräilijää saanut ylittää rajan vakuutettuaan, että turismi on ainoa kiinnostuksenkohde maassa sekä osoittamalla tarkkaan reittinsä ja jokainen yöpymispaikkansa. Tähän ei kuitenkaa enää riitä aika itsellä, joten jää ensi kertaan..

Yangoon - Mandalay
Yangoonista jatkan matkaani Mandalayaan joka silaitsee 600km pohjoiseen pääkaupungista. Juna kestää 14h ja maksaa n. 30 USD.
http://www.tourismmyanmar.com/schedule_train.htm#Yangon%20-%20Mandalay

Mandalay
On maan toiseksi suurin kaupunki.
Mandalyasta matkustan pohjoiseen... Tällä hetkellä vielä epäselvää kuinka pitkälle ja mihin uskaltaa / voi mennä. Pohjois Burmassa sijaitsee paljon valtion pakkotyöleirejä sekä kapinallisten hallussa olevat alueet joten matkustusta on rajoitettu. Myöskin juuri päättymäisillään oleva sadekausi on vaikeuttanut liikkumista. Sain tänään sähköpostin jossa kerrottiin että matkustaminen "Ledo Roadia" pitkin pohjoisessa ei tule onnistumaan. Monsuunisateet ovat tuhonneet siltoja ja alueella on paljon tulvia. Joitakin kymmeniä ihmisiä on saanut jo surmansa näissä tulvissa.

Bagan
Mandalayasta otan jokilaivaristeilyn Irrawaddy jokea pitkin Bagaan. Kansipaikka pitäisi irrota 10 usdlla. http://www.tourismmyanmar.com/schedule_boat.htm#Ayeyarwady%20Princess
Baganissa ja sen lähialueella vietän todennäköisimmin alle vkon.

Bagan-Yangon
Toivottavasti saan autokyydin tälle välille... olisi hieno nähdä vähän aluetta johon ei välttämättä hirveän paljon turisteja eksy. Jokea pitkin on myös mahdollista matkata Yangooniin saakka.

Yangon
tarkoitus saapua 5-12 joulukuuta. Rangoonissa tapaan ystäväni joka on jo nyt auttanut paljon matkan suunnittelussa. Hän opastaa minua Burmalaisiin tapoihin ja lupasi kertoa historiasta ja minua kovasti kiinnostavasta ihmisoikeustilanteesta. Rangoonissa odottelen myös suomalaista ystävääni Peteä joka liittyy seuraamme viettämään Joulua Burmassa.

Etelä-Burma
Tämän jälkeen jatkamme Peten kanssa kohti etelää ja trooppisia saaria. Etelä Burma on kuuleman mukaan kuin Thaimaa 50 vuotta sitten. Trooppisia neitsyt saaria ja turisteilta piilossa olevia paratiisi rantoja. Tarkoituksena löytää oma "the mesta" jossa viettää aikaa... Mikäli jostain vain käyvät laitteet saa niin voisi omatoimisesti myöskin opetella sukeltamaan.

Burma-Thaimaa
Three Pagodas Pass rajanylityspaikka.
Ennen uuttavuotta pitäisi ylittää maateitse raja Burmasta Thaimaahan Bangkokista luoteeseen. Tämä raja lienee auki... Ja ainakin Burma kontaktini kertovat että pitäisi olla mahdollista päästä ylitse ilman että tarvitsee leikkiä sissiä ja juosta viidakossa....

Thaimaa
Thaimaa/Laos/Burma alueella olisi sitten tarkoitus elää onnellisesti loppuelämä. Elikkä HS:n deadline mittarin mukaan puolivälissä ollaan ja jälkimmäisen puolikkaan vois elää ehkä hieman chillimmin... alkuun varmaan vanhassa asunnossani Bangkokissa, mutta saattaapi olla että jos internet yhteydet Burmassa paranevat niin hyvin pian vie tie eteenpäin kohti sitä omaa pikkusaarta etelä Burmassa jonka nimeksi tulee "Oztralia"

Näin homman suurinpiirtein pitäisi mennä.... nähtäväksi jää kuinka todellisuus menee, mutta siitä kirjoittelen tänne sitten lisää...

ja jos jollain on hyviä vinkkejä sellaisista pippelin (hyvin pienen) taakse piilotettavista kameroista joilla saa video/still kuvia ja toimii mielellään perusparistoilla. Siis mistä saa ja mihin hintaan... niin ilmotkaa... todennäköisesti ostan kyseisen vekottimen Delhistä, mutta... jos vaikka joku on myymässä käytettyä niin please yhteys tänne!

[q]Skenemursu, 19.10.2006 15:14:
Netin kautta tutuksi tullut Burmalainen ystäväni on lupautunut järjestämään kutsun jonka mukaan asustelen hänen luonaan ja näin ollen saan viisumin. Hän ottaa samalla suuren vastuun, sillä jos teen jonkin rikkomuksen Burmassa on ystäväni mitä todennäköisemmin jonkin asteisissa ongelmissa. Mutta tämänkin tietäen hän on silti vakuuttunut että haluaa auttaa.

----------------------------

Mandalaya (Burma)
Koska Burmaan ei pääse maateitse Intiasta eikä Bangladeshistä (eivät myönnä lupaa ylittää rajaa kuin lentämällä) niin lennän Mandalayaa joka sijaitsee Burman keskiosissa 600km pohjoiseen Rangoonista ja on myös maan toiseksi suurin kaupunki.

[/q]

Nii ja sit suomalaisii sanotaan ahdasmielisiks junteiks..

Vaikuttaa tiukalta reissulta =) ota passista kopsut ja jätä ennakkoluulot himaan ;)

http://www.rokote.fi

Loistava saitti kaiken kaikkiaan tulipa tarkastettua rokotus vaatimukset kyseiselle reissulla, muutamia hauskoja leiskautuksia tuolta kyllä löytyy kuten tämä:

"Tautia esiintyy erityisesti kehitysmaissa kuten Aasiassa, Afrikassa, Väli- ja Etelä-Amerikassa."

hmm en koskaan ollut hirveän hyvä maantiedossa kouluaikoina, mutta käsittääkseni nuo yllä mainitut ovat kuitenkin maanosia. ?

Täytyy kyllä toivottaa antoisaa matkaa ja jäädä innolla seuraamaan kuinka matkanteko edistyy.

Kuulostaa pirun asialliselta. Itse oon kolmen kaverin kanssa lähdössä 1.4.07 Kaakois-aasiaan suuntaan ½ vuodeks, joten ehkä törmätään jossain.

Mielellään sitä itsekin siirtyis pysyvämmin tolle akselille asumaan, mut sellasta pitää alkaa harkitsee uudelleen ton reissun jälkeen.

Pistä ihmees jtn kuulumisia tien päältä tänne.

Mä haluun postikortteja

Vähänkö toi kuulostaa niin ihanalle ja sitten kun oot kotiutunu sinne lämpöiseen niin mä tiiän kuka järkkää kivat bileet ja majoittaa koko klubbarin väen, flaikkuun ehottomasti kuva jossa mursu ottaa aurinkoo ja on vähäsen palannu *hih**vink**hih*

ei muuta kuin ihan sikahauskaa reissuu ja infoile sitten miten menee

[q]Skenemursu, [link=http://alkuun varmaan vanhassa asunnossani Bangkokissa, mutta saattaapi olla että jos internet yhteydet Burmassa paranevat niin hyvin pian vie tie eteenpäin kohti sitä omaa pikkusaarta etelä Burmassa jonka nimeksi tulee "Oztralia"


[/q]


Pitääks tänne sit hakea viisumia vai voiks sua tulla moikkaa ihan ilmankin.

[q]Puistokemisti, 10.11.2006 17:15:
---
Skenemursu, [link=http://alkuun varmaan vanhassa asunnossani Bangkokissa, mutta saattaapi olla että jos internet yhteydet Burmassa paranevat niin hyvin pian vie tie eteenpäin kohti sitä omaa pikkusaarta etelä Burmassa jonka nimeksi tulee "Oztralia"


---


Pitääks tänne sit hakea viisumia vai voiks sua tulla moikkaa ihan ilmankin.
[/q]

tänne ei myönnetä ulkomaalaisille viisumeita mutta sä voit hakea kansalaisuutta ensimmäiselle 20 nelle kansalaisille diplomaattinen koskemattomuus kaupanpäälle!

Tuu ehjänä takaisin!

tää on sairaan tiukka setti.

lähtö hetkeen on muuten alle 40h enää... ja vielä huomenna aamulla yksi suurlähetystössä käynti ja sitten on valmista. kameran ostan intiasta näillä näkymin, ellei sitten helsinki-vantaalta löydy.

englannista tilaamani lonelyplanet oppaat tulivat suomeen 25.10 mutta eivät ole vielä löytäneet minua, niinpä kävin tänään ostamassa uudet. Pitää vielä rustata korvausvaade postille. ja käteistä pitäis vielä vaihtaa jossain... :) forexiin huomenna siis :)

Saattaa olla, että olen hieman kateellinen toisaalta nyt ei ehkä juuri löytyis uskallusta hirveen pitkäl reissul.. Yritetty jo nakittaa 9 kk:n reissul ympäri Aasiaa ens vuonna, mutmut, se on vähän pitkähkö. Ehkä aloittelen hieman lyhyemmällä ja sit jossain vaihees repäsen *sydän*

[q]RainChild, 13.11.2006 19:03:
Saattaa olla, että olen hieman kateellinen toisaalta nyt ei ehkä juuri löytyis uskallusta hirveen pitkäl reissul.. Yritetty jo nakittaa 9 kk:n reissul ympäri Aasiaa ens vuonna, mutmut, se on vähän pitkähkö. Ehkä aloittelen hieman lyhyemmällä ja sit jossain vaihees repäsen *sydän*
[/q]

ei siinä 9kk kovinkaan paljoa ehdi tekeen.. kyllä se sellaiset pari vuotta vaatii että ehtii vähän pääsee mukaan että mitäs täällä oikeen tapahtuu :)

[q]Skenemursu, 13.11.2006 19:15:
---
RainChild, 13.11.2006 19:03:
Saattaa olla, että olen hieman kateellinen toisaalta nyt ei ehkä juuri löytyis uskallusta hirveen pitkäl reissul.. Yritetty jo nakittaa 9 kk:n reissul ympäri Aasiaa ens vuonna, mutmut, se on vähän pitkähkö. Ehkä aloittelen hieman lyhyemmällä ja sit jossain vaihees repäsen *sydän*

---


ei siinä 9kk kovinkaan paljoa ehdi tekeen.. kyllä se sellaiset pari vuotta vaatii että ehtii vähän pääsee mukaan että mitäs täällä oikeen tapahtuu :)
[/q]

Se on varmasti totta.. ja toisaalta on inha olo, kun tietää, että on "vain vierailija" maassa. Mun mielestä ois hieno oppii, miten ne ihmiset jossain tietys maas oikeasti elää ja et ne ottais mut mukaan siihen omaan kulttuuriinsa

Onnea valitsemallesi tielle Ozzi, may the force be with You!

Nähdäänhän sit taas :)

siistii.
mäki haluun..

Onnea matkaan!

Pidä ittes miehenä.
(lue: älä tuu takaisin ladyboyna)


Turvallista matkaa.

O