Järkeä vai ei

Back to häröily O

Olen miettinyt, että onko tässä harrastuksessa mitään järkeä?
Siis harrastus maksaa ihan pimeesti ja teet sitten biisin ja käytät siihen tuhottomasti aikaa ja sitten se onkin ihan paska..

ei millää pahalla mut aika raastavan kuulonen melodia tossa.

ei millää pahalla mut aika raastavan kuulonen melodia tossa.


Niin voi olla joo. Ja toi, joka väittää biisin olevan hyvä niin se sanoo sen vaan siksi, että pääsi spämmäämään facebook-sivunsa sinne.

Sitä vaan olen miettinyt, että miksi kannattaa ostaa 1000 € kitara, jos sitä ei koskaan opi soittamaan?

on tässä enemmän järkeä kuin salkkareiden katsomisessa.

herralla on vain herkkä hetki. ne menee ohi:D

tää meni nyt ihan häröilyksi!!!!!!!!!!!!!11111111111111

Älä masennu, kyl se siitä.

Jos ei se tonnin kitara ala soimaan ni myy pois ja kokeile vaikka nokkahuilua. Musiikkiharrastuksessa on hyvä keskittyä miettimään jotain muuta kuin mitä se maksaa.

Onhan mullakin näitä hetkiä ollut joskus ja en ole varmasti ainoa.

Kannattaa varmaan ottaa muutaman päivän tauko. Niin ainakin itse teen aina jos ei hommasta tule mitään ja yritän löytää inspiraatiota jostakin.

Näihän se on, että suurimmalle osalle meistä harrastukset pysyy harrastuksina, joihin kuluu rahaa enemmän tai vähemmän. Oli kyse sitten musiikin tekemisestä, dj-hommista, jostain urheilusta tai vaikkapa maalaamisesta, niin harva meistä tulee ikinä saamaan harrastuksesta muuta kuin henkistä ja fyysistä mielihyvää. Jotkut harrastukset nielevät enemmän rahaa kuin toiset, ja onkin ihan itsestä kiinni, että antaako se harrastus itselleen sitä henkistä ja/tai fyysistä mielihyvää tarpeeksi suhteessa siihen kulutettuun aikaan ja rahaan.

Jos sun mielestä sinun harrastamasi musiikin tekeminen on kallista, niin kyllä moniin muihin harrastuksiin saa kulumaan vieläkin enemmän rahaa. Esim. jääkiekko on varsin kallis harrastus erityisesti junioreille. Jäävuorot maksavat paljon ja joukkueesta sekä harjoitusvuorojen sekä pelien määrästä riippuen kuukausimaksut vaihtelevat 100-300 euron välillä. Siihen päälle vielä lisenssimaksut, turnaus- ja leirimatkat, sekä kirsikkana kakun päällä varusteet, joihin saa myös uppoamaan useamman satasen poikineen kaudessa (juniorit kun tuppaa kasvamaan ja varusteita saa olla päivittämässä isompiin joka toinen kausi) unohtamatta bensakuluja treeneihin ja peleihin kuskaamisesta. Vuodessa palaa rahaa helposti lähes pari tonnia ellei enemmänkin (ilman bensakuluja), ja tietysti jos perheessä on useampia jääkiekon harrastajia niin siitä vaan kertoman summaa harrastajien lukumäärällä.

Jos harrastus antaa itselle jotain, on siitä varmasti valmis maksamankin, mutta jos se ei tunnu hyvältä ja lyö vain päätä seinään jatkuvasti, niin ehkä kannattaa alkaa harkitsemaan jotain toista harrastusta. Harrastusmahdollisuuksia kun on pilvin pimein vaikka shakinpeluusta seinäkiipelyyn tai postimerkkien keräilystä potkupalloon ja kaikkea mahdollista niiden väliltä. Rohkeasti vain kokeilemaan kaikenlaista, niin varmasti jokaiselle löytyy se oma harrastus, joka antaa enemmän kuin ottaa.

Harrastus hän tämä on.

O